Pello Bilbao rondt overtal af in openingsrit Vuelta a Murcia, 1-2-3 voor Astana

vrijdag 15 februari 2019 om 16:20
Pello Bilbao rondt overtal af in openingsrit Vuelta a Murcia, 1-2-3 voor Astana

foto: Cor Vos

De openingsetappe van de Vuelta a Murcia is op naam gekomen van Pello Bilbao. De Spanjaard van Astana was na een etappe van ruim 188 kilometer als eerste aan de finish in San Javier. Hij maakte onderdeel uit van een favorietengroep, waarin Astana met vier man oververtegenwoordigd was. Als klap op de vuurpijl werden ploeggenoten Omar Fraile en Luis Léon Sánchez tweede en derde.

De Witte in de kopgroep
Al vroeg pakte de zevenkoppige kopgroep drie minuten op het peloton. Mathias De Witte zat erbij namens Roompot-Charles. Zijn kompanen waren Nuno Bico (Burgos-BH), Perrig Quémeneur (Direct Energie), Unai Cuadrado (Fundacion Euskadi), Denis Nekrasov (Gazprom-Rusvelo), Isaac Cantón (Kometa) en Robin Carpenter (Rally UHC). Meer dan vier minuten kregen zij niet.

Scherprechter onderweg was de Alto Cabezo de la Plata van derde categorie. Na de top was het nog 34 kilometer in dalende lijn tot de finish. De kopgroep begon met ruim anderhalve minuut voorsprong aan die klim, maar na afloop bleef een zevental sterke klimmers over.

Valverde voert de elitegroep aan – foto: Cor Vos

Favorietengroep strijdt om ritzege
Astana was hofleverancier met Jakob Fuglsang, Luis Léon Sánchez, Pello Bilbao en Omar Fraile, wereldkampioen Alejandro Valverde was natuurlijk bij de pinken met ploeggenoot Rubén Fernández. Het laatste plekje in de kopgroep was voor Patrick Konrad. Met twintig seconden voorsprong gingen zij de laatste vijf kilometer in.

Sánchez probeerde een sprint met de groep te ontlopen, maar dat lukte niet. Vervolgens was het Bilbao die met succes aanviel en met een voorsprong over de finish kwam. Hij is ook direct de eerste leider.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Bertsu 15 februari 2019 om 16:23

3x Astana, dan pas Valverde…

EddyB1958 15 februari 2019 om 16:35

Astana rondde overwicht wel af.

kielabokki 15 februari 2019 om 16:49

Vino stuurt zijn post vroeg dit jaar.

richieportefan 15 februari 2019 om 17:07

hahaha wel weer indrukwekkend van astana die ondanks het vertrek van grote kopmannen toch altijd wel leuke renners blijven houden mag ook wel met dat budget maar alsnog

thorsen 15 februari 2019 om 18:13

Zou Impey wel gewonnen hebben?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.