Peeters: “Kwiatkowski moet in Tour voor etappewinst gaan”

donderdag 23 oktober 2014 om 11:00
Michal Kwiatkowki

foto: Sirotti

Michal Kwiatkowski zal de komende Tour de France wellicht niet voor het klassement gaan. Dat vertelt Wilfried Peeters, zijn ploegleider bij Omega Pharma-Quick Step, aan Sporza. Volgens Peeters ligt een rol als rittenkaper de regerend wereldkampioen beter.

Hoewel zijn rol voor volgend jaar nog bepaald moet worden, denkt Peeters dat de Pool niet als klassementsman zal worden uitgespeeld. “Misschien moet hij eerst voor etappewinst en dan pas voor een klassement gaan. We moeten kijken hoe we het gaan combineren met het programma van Uran. We hadden voor zijn wereldtitel al afgesproken dat we hem niet te veel druk zouden opleggen in het grote rondewerk. Zo kan hij zijn lichaam beter leren kennen,” aldus Peeters.

Over het programma van Rigoberto Uran is nog geen beslissing genomen. “De Giro is spectaculair. Een combinatie van Giro en Tour is haalbaar. Anders wordt het alleen Tour. Dat gaan we volgende week bespreken nu we het parcours van de Tour de France kennen.”

Tony Martin maakt volgens Peeters een grote kans om op de openingsdag geel te pakken. “Hij is een van de grote kanshebbers. Een tijdrit van veertien kilometer ligt hem alvast beter dan een proloog. Ik denk dat we een goede kans maken om de gele trui te pakken. Er zijn veel kandidaten, maar hij is een van de kandidaten om kans te maken op geel.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair