Pechvogel Esteban Chaves: “We moeten gewoon rustig blijven”

donderdag 22 oktober 2020 om 20:33
Pechvogel Esteban Chaves: “We moeten gewoon rustig blijven”

foto: Cor Vos

Esteban Chaves verloor vandaag een minuut in de Vuelta a España na een lekke band op de slotklim. “Ik had vandaag weer goede benen, maar ik kreeg helaas ook af te rekenen met pech. Het is nu belangrijk om rustig te blijven”, zo vertelde hij na afloop.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Chaves reed lek op vier kilometer van de top van La Laguna Negra. De Colombiaan moest verder op de fiets van zijn grotere ploeggenoot Tsgabu Grmay, probeerde nog terug te keren in de groep der favorieten, maar het kalf was al verdronken. De 30-jarige Chaves verloor uiteindelijk één minuut op zijn grootste concurrenten.

“Ik moest de fiets van Tsgabu pakken aangezien we met schijfwielen werken. Bovendien zat de ploegleiderswagen ook te ver. Het is dan belangrijk om gewoon rustig te blijven en niet te panikeren. We hebben met Julian Dean ook een hele goede ploegleider. Hij vertelde me ook dat ik rustig moest blijven. Als je in paniek raakt, ben je de klos.”

Chaves verloor vandaag dus kostbare tijd, maar kijkt alweer vooruit naar de komende etappes. “Een minuut verliezen is nog niet eens zo slecht als je ziet dat ik op vier kilometer van de finish lek reed. Ik had vandaag weer goede benen en het is belangrijk om dat zo te houden. We moeten gewoon zo verder blijven werken.”

De voor Mitchelton-Scott uitkomende Chaves staat nu achtste in het klassement, op 1:29 van Primož Roglič.

Dit artikel delen:

6 Reacties

SteVwonder 22 oktober 2020 om 20:57

Handig die schijfremmen. Anders had hij zijn wiel kunnen wisselen en was hij mogelijk weer aangesloten.

0
Romāns Vainšteins 22 oktober 2020 om 21:14

HOEZO!?! Moet ik ‘gewoon’ rustig blijven, ja wat?

0
FDJ 22 oktober 2020 om 22:20

Voor een goed klassement komt hij de laatste jaren structureel tekort. Lekker voor een rit gaan dat is het maximale wat nog in hem zit na alle blessures en andere pech.

0
samuello 22 oktober 2020 om 22:32

Ik vind het wel apart dat als hij zo goede benen had Nieve, die hem probeerde terug naar de favorieten te rijden, uiteindelijk 8 seconden voor hem eindigde. Hij zal dan toch niet zulke goede benen hebben gehad als hij zegt.

0
DUSHI CURACAO 23 oktober 2020 om 01:04

vind ik niet apart, hij fietste niet op zijn eigen fiets verder
en was een paar maatjes te groot hem die fiets .

0
zeewolde 23 oktober 2020 om 07:48

Hij heeft daarna nog een keer gewisseld

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone