Pech voor Tim Merlier in Heistse Pijl, maar: “Na regen komt zonneschijn”
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 3 juni 2023 om 19:06

Pech voor Tim Merlier in Heistse Pijl, maar: “Na regen komt zonneschijn”

Tim Merlier was voor de start van de Heistse Pijl een van de grote favorieten voor de overwinning, maar de Belgische kampioen kwam helemaal niet aan sprinten toe. Een klapband in volle finale was de boosdoener voor de renner van Soudal Quick-Step.

Met nog goed drie kilometer te gaan werd het peloton in de Heistse Pijl opschrikt door een valpartij. Merlier kwam zelf niet ten val, maar in alle chaos reed een andere renner in zijn achterwiel. “Wat er precies gebeurde? Ik weet het niet goed. Er rijdt iemand in mijn achterwiel en ik heb een klapband. Boeken toe dus”, tekende Het Nieuwsblad na afloop op uit de mond van de zichtbaar ontgoochelde Merlier.

Merlier wist dit seizoen al zes keer naar een zege te sprinten, maar in de laatste koersen is het telkens net niet voor de rappe Belg. “Ik ben heel goed, maar het is al een aantal weken dat het wat tegenzit. Maar goed, ik zeg altijd: na regen komt zonneschijn. Dus ik ben benieuwd naar de komende weken.”

Merlier kan zondag eventueel zijn sportieve gram halen in de Brussels Cycling Classic. Daarna trekt de rappe renner naar de Ronde van Zwitserland (11-18 juni). Merlier hoopt er in juli ook bij te zijn in de Tour de France, maar de ploeg kan met Fabio Jakobsen nog een andere topsprinter uitspelen in de Franse ronde. Beide sprinters zitten nog in de wachtkamer.

 
4 Reacties
Sorteer op:
Lefevre zei eerder al dat ie graag weer met Belgisch sprinter de Tour in wil, laat Merlier nou net de Belgische trui hebben. Zou zelf ook voor Merlier kiezen, heb hem net wat hoger zitten tot nu toe dit seizoen.
    4 juni 2023 00:56
    Het is natuurlijk niet zeker of hij die trui nog heeft in de tour.
3 juni 2023 19:14
als merlier of jakobsen naar de tour willen, moeten ze toch eens op/tegen wat hoger niveau gaan sprinten, want denk dat de kermiskoersjes van merlier of het geprul van jakobsen in hongarije weinig relevantie hebben voor een tour
    3 juni 2023 19:29
    Ze hebben nog altijd Vernon, die hun kan vervangen. Straks wint Vernon 2 keer in Dauphine en kiest Lefevere op basis daarvan voor Vernon. Maar de zekerheid dat ze wel even een sprintetappe in de Tour gaan winnen is er niet. Ik heb ook steeds het idee dat ze de sprinttrein niet op orde krijgen. Morkov gaat naar de Tour, maar diei s dit jaar nog niet opgevallen in de lead outs. Dit geldt ook voor zijn vervanger Pedersen.

Reacties zijn gesloten.