Pauline Ferrand-Prevot start ook in veldrit Diegem

zaterdag 28 december 2019 om 12:04
Pauline Ferrand-Prevot start ook in veldrit Diegem

foto: Cor Vos

Pauline Ferrand-Prevot heeft op het laatste moment de cross in Diegem toegevoegd aan haar wedstrijdprogramma. Daarmee duikt de wereldkampioene van Tábor 2015 eerder het veld in dan in eerste instantie werd gedacht.

“Mijn programma is op het laatste moment veranderd en ik kijk ernaar uit om mijn eerste cross te rijden in Diegem”, schrijft ze op haar social media. “Ik verwacht geen grote resultaten, maar ik wil vooral ervan genieten om terug te zijn in het veldrijden en het wedstrijdgevoel weer te ervaren.” Ferrand-Prevot reed de cross van Diegem, die meetelt voor de Superprestige, al tweemaal eerder. Zowel in 2014 als in 2017 eindigde ze op de tweede plaats.

De Française maakte onlangs bekend dat ze zich niet langer richt op de wegwielersport. Voortaan legt ze zich volledig toe op veldrijden en mountainbiken, waar zij op de cross-country komende zomer een gooi wil doen naar olympisch goud.

In Diegem rijdt ze haar eerste grote cross sinds het WK vorig jaar. Via onder andere het Frans kampioenschap en de Wereldbekers van Nommay en Hoogerheide wil ze toewerken naar het WK in Dübendorf. “Cyclocross ligt me na aan het hart. Fysiek gezien kan ik zo aan mijn intensiteit bouwen en als kind deed ik altijd al aan veldrijden in de winter. ’s Winters is het wat moeilijker om te trainen, dus veldritten geven me een mooi doel.”

De veldrit van Diegem staat voor morgen gepland, 29 december.

Dit bericht bekijken op Instagram

Christmas time is over 🎄 I could enjoy all that healthy food 🥘 and a good family time 😍. My program has changed at the last moment and I’m very excited to start my first CX race at Diegem. I’m not expecting big results, I’m aiming to enjoy being back on CX and having that racing atmosphere again 🤩🤩🤩. . Et Noël est fini 🎄 J’ai pu profiter de toutes les choses saines que Noël a pour traditions 😅 mais maintenant de retour aux affaires. Mon programme a quelque peu évolué, et nous avons décider d’anticiper mon retour en Cyclo cross. Je serai donc de retour demain sur le super prestige de Diegem. Pas d’objectifs de performances dans un premier temps, je veux juste retrouver le goût de l’effort en course 🤩🤩🤩

Een bericht gedeeld door Pauline FERRAND-PREVOT (@paulineferrandprevot) op

Dit artikel delen:

2 Reacties

Brabander 28 december 2019 om 12:59

Ben wel erg benieuwd hoe ze het er vanaf gaat brengen. Toch een potentiële topper, die we te weinig hebben mogen aanschouwen de laatste jaren

Wielervolger 28 december 2019 om 13:56

Staat nog steeds op nummer 2 qua mooiste veldrijdster na Arzuffi

Headlines

Materiaalzone

Populair