Pauline Ferrand-Prévot maakt doel van WK veldrijden

dinsdag 26 november 2019 om 11:44
Pauline Ferrand-Prévot maakt doel van WK veldrijden

foto: Cor Vos

Pauline Ferrand-Prévot mikt deze winter op het WK veldrijden in het Zwitserse Dübendorf. In aanloop daar naartoe rijdt de Française twee Wereldbekers: die van Nommay en Hoogerheide. Dat vertelt Ferrand-Prévot tegen L’Equipe.

De laatste keer dat de wereldkampioene veldrijden van 2015 aan de start stond van een officiële veldrit was op 3 februari 2018 tijdens het WK in Valkenburg. De Franse alleskunner maakt dit jaar op 27 december haar comeback tijdens een regionale cross in de Franse Elzas. Daarna rijdt Ferrand-Prévot nog in het Zwitserse Meilen en een thuiswedstrijd in Troyes als voorbereiding op het Frans kampioenschap.

De Française sluit haar veldritseizoen af op 1 februari tijdens het WK in Zwitserland. Daarna focust zij zich op de Olympische Spelen van Tokio, waar zij op de mountainbike graag goud wil winnen. Ferrand-Prévot is regerend wereldkampioene mountainbiken op de onderdelen cross-country en marathon.

Veldritprogramma Pauline Ferrand-Prévot 2019-2020:
flag-fr Regionale cross Eckwersheim (27 december)
flag-ch EKZ-Cross Tour Meilen (1 januari)
flag-fr Troyes Cyclocross International (4 januari)
flag-fr Frans kampioenschap Flamanville (12 januari)
flag-fr Wereldbeker Nommay (19 januari)
flag-nl Wereldbeker Hoogerheide (26 januari)
flag-ch WK veldrijden Dübendorf (1 februari)

Dit artikel delen:

5 Reacties

john 26 november 2019 om 12:24

Ze maak een hele grote kans ,rond die tijd rijd er dan weer een rond in de Ned ploeg die ieder landgenoot terug haalt (zie verleden jaar met Betsema)
En zo doende een grote kans geeft voor een Belgische en enkele ander toppers

0
Theo Bovengemiddelkamp 26 november 2019 om 13:03

Leuk! Grote naam, koerst aanvallend, camera’s weten haar meestal wel te vinden. Goed voor het (dames)veldrijen, toch zeker in Frankrijk.

Eigenlijk rijden er meer grote internationale namen in het damesveldrijden rond dan bij de heren. Prévot, Vos, Brand, Neff, Lechner. Wat zou de oorzaak zijn? Dat het niveau toch minder hoog is dan bij de heren, waardoor het makkelijk te combineren is met andere disciplines? Dat de dames minder verdienen, waardoor ze wat meer bij moeten beunen?

0
tendam 26 november 2019 om 14:04

Het damesveldrijden is vele malen internationaler. Ik denk vooral omdat het dameswielrennen in België niet erg ver is ontwikkeld, want je kunt moeilijk zeggen dat het bv. in Nederland erg leeft.

0
wimpy 26 november 2019 om 18:22

Financieel is veldrijden ook wel redelijk aantrekkelijk voor vrouwen. Ik las nog een artikel waarin Jolien D’hoore zei dat Sanne Cant meer geld heeft verdiend dan haar.

0
xistnc 26 november 2019 om 18:58

@wimpy
Hoe verdien je haar?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone