Patrik Sinkewitz voor acht jaar geschorst

maandag 24 februari 2014 om 17:28
Patrik SInkewitz

foto: Sirotti

Patrik Sinkewitz is voor acht jaar geschorst. Dat heeft het Internationaal Sporttibunaal in Lausanne vanmiddag beslist. Het TAS moest zich over de zaak buigen nadat de Duitse wielerbond in beroep was gegaan tegen de beslissing van het Duitse Arbitrage-Instituut om Sinkewitz vrij te spreken na zijn positieve dopingtest uit 2011.

Sinkewitz werd op 27 februari 2011 na afloop van de GP di Lugano betrapt op het gebruik van menselijk groeihormoon (HGH). Hij vocht dat resultaat later dat jaar aan omdat het een gloednieuwe dopingtest betrof die nog niet helemaal op punt zou staan. Het Duitse Arbitrage-Instituut stelde hem op 21 juni 2012 in het gelijk en beëindigde zijn voorlopige schorsing.

De Duitse wielerbond besloot echter meteen om die beslissing aan te vechten bij het TAS, het hoogste orgaan. Dat heeft de bond nu, bijna twee jaar later, in beroep gelijk gegeven. Omdat het al de tweede inbreuk in de carrière van Sinkewitz betrof, na zijn positieve test op testosteron in 2007, wordt hij nu voor acht jaar geschorst. Hij moet bovendien een boete van 38.500 euro betalen.

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone