Patrick Lefevere: “Verhaal van Mark Cavendish doet veel mensen dromen”

zaterdag 17 juli 2021 om 14:56
Patrick Lefevere: “Verhaal van Mark Cavendish doet veel mensen dromen”

foto: Cor Vos

Patrick Lefevere heeft de afgelopen weken veel sollicitaties gekregen van renners op leeftijd. De reden: het succesverhaal van Mark Cavendish. “Dat doet veel mensen dromen”, zegt hij in zijn wekelijkse column in Het Nieuwsblad. “Daniel Martin en Elia Viviani willen graag terugkeren. Jakob Fuglsang trekt ook aan mijn arm.”

Niet alleen renners, maar ook sponsoren worden aangetrokken door het succes van de Belgische ploeg. “Extrasportief begint onze reputatie van winning team ook te renderen. Quick-Step, Napoleon ­Games en Specialized verlengden hun sponsoring. Safety Jogger, Renson en BKool komen aan boord. Heel mooi, maar na het afhaken van Deceuninck ook wel nodig natuurlijk.”

foto: Cor Vos © 2021

35ste ritzege
Na vier ritzeges dit jaar hoopt Cavendish ook nog zijn vijfde ritzege te boeken, om zo op 35 ritzeges in zijn carrière te komen. Dat gebeurde niet vrijdag, in de door Matej Mohoric gewonnen etappe. “Misschien heeft het wat mensen verrast, maar wij hebben vrijdag niet gereden voor een sprint. Mark had donderdag een moeilijke dag onderweg naar Luz Ardiden en we wisten dat het peloton haast niet te controleren zou zijn”, legt Lefevere uit.

“Ons tactisch plan A was simpel: we laten een grote groep wegrijden die aan de meet alle punten opraapt voor de groene trui. Wij hadden daarin Ballerini mee, maar die was een beetje te gul met de inspanningen onderweg. Ritwinst zat er zo niet in, maar Mark had een dag rust en behoudt zijn voorsprong in het puntenklassement.”

Champs-Elysées
En dus moet het maar op de Champs-Elysées gebeuren. “Maar dat wordt niet simpel”, beseft ook de teammanager. “Met al die wanhopige teams verwacht ik dat alle protocollen onderweg overboord gaan. Er bestaat een soort niet-aanvalspact in de aanloop naar het lokale circuit, maar ik ben benieuwd wat daar zondag van overblijft. Hopelijk willen Alpecin en ­Israël-Start Up ons een beetje meehelpen om te controleren. Als die laatsten vrijdag bereid waren om zo lang aan kop van het peloton achter de feiten aan te rijden, dan werken ze zondag ook wel mee als er echt nog iets te rapen valt.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Pietspeed 17 juli 2021 om 15:05

Klopt Patrick. In luchtfietsen.

D.Koch 17 juli 2021 om 15:07

Ik ben ook op leeftijd. Maar eens een brief schrijven geloof ik

Westfalen 17 juli 2021 om 15:34

Lijkt me toch niet echt normaal om de namen van renners die terug willen keren, te gaan zitten rondstrooien in de media

Madone E 17 juli 2021 om 16:24

Ik zie een kans. Patje. Wat dacht je van een 50er. Wel graag Trek fiets

Merlinappa 17 juli 2021 om 16:54

PatLef doet weer eens aan zelfverheerlijking in de media. What else is new.

zietemgaan 17 juli 2021 om 17:14

Dat hij Cavendish maar aan boord houdt, gewoon uit respect, of dat hij in de komende jaren nog gaat winnen of niet, dat is gewoon een kwestie van respect voor toch één van de legendes van het Tour-circus.

mark peeters 17 juli 2021 om 19:22

Draai of keer het het hoe je wil, hij was de enige die Cavendish nog een kans wou geven na zijn mislukte passage bij Bahrein.

girardengo 17 juli 2021 om 19:57

Toch nog kansen voor de oudjes. Als ze maar wel worden voorzien van het juiste type fietsen:-) De leeftijden van de Tourwinnaars zullen sterk gaan stijgen.

peervaneynthoven 17 juli 2021 om 20:44

Chapeau voor zijn prestatie, maar wel in het perspectief van een zwaar uitgedund sprintersgilde.In het land der blinden is éénoog koning.Dan past uiteraard vreugde maar geen verheerlijking en zeker niet door die zelfbenoemde “halfgod”. Elke keer weer een enge man met een hyperbole eigendunk en zelfbevredigende borstklopperij.

Headlines

Materiaalzone

Populair