Patrick Lefevere heeft veel coronagevallen in de ploeg: “Natuurlijk hebben we angst”

zaterdag 2 juli 2022 om 11:32
Video

Quick-Step Alpha Vinyl mocht gisteren feestvieren: Yves Lampaert won de openingstijdrit van de Tour de France en pakte het eerste geel. Met Fabio Jakobsen heeft het bovendien een van de grote favorieten in huis voor de tweede etappe. Maar ondertussen heeft de Belgische ploeg ook te maken met meerdere coronagevallen. Voor de camera van WielerFlits ging Patrick Lefevere vooral uitgebreid in op dat laatste onderwerp. “Natuurlijk hebben we angst. Ik ben geen bange haas, maar voor dat wel.”

Castelli

Patrick Lefevere gaf eerder aan dat hij de overwinning van Yves Lampaert niet aan had zien komen, maar de champagne kwam toch niet als een verrassing op de eerste Tourdag. “Ik drink het toch alle dagen”, aldus de Belg, die niet denkt dat de tactiek van de ploeg verandert nu ze het geel hebben. “We zijn hier om ritten te winnen. Wie wint maakt me niet uit, zolang hij maar een blauwe trui aan heeft. Of dat nou Yves Lampaert is, of gelijk wie… Voor mij maakt het niks uit. We rijden vandaag om te winnen met Fabio. Alle mensen die alles zoveel beter weten, moeten zwijgen.”

Acht gevallen
Nadat Lampaert gisteren het geel aantrok, kwam het nieuws naar buiten dat Tom Steels positief getest had op corona en de Tour moest verlaten. Later volgde perschef Phil Lowe. Zodoende staat de teller wat coronagevallen betreft inmiddels op acht bij Quick-Step Alpha Vinyl. “Er waren er al drie voordat we vertrokken. Alessandro Tegner (communicatiemanager, red.), onze dokter (Philip Jansen, red.) en … nog iemand (osteopaat Steven Vrancken, red.). Dan hebben we Tim (Declercq, red.) ook nog moeten vervangen. Dan gisteren Tom en onze persman. En in het begin van de week een mechanieker en een diëtiste”, somt Lefevere op.

De vele coronagevallen zorgen voor angst, geeft Lefevere toe. “Natuurlijk hebben we angst. Ik ben geen bange haas, maar voor dat wel”, zegt de West-Vlaming. De komende weken zal het keer op keer met een bang hartje wachten op de testresultaten zijn, bevestigt Lefevere. “Maar dat is al het hele jaar zo. We testen altijd, voor iedere koers. We testen vaak. In tegenstelling tot andere ploeg misschien, waar ze alleen testen als iemand denkt dat hij ziek is. Maar wij doen het iedere dag consequent.”

Tom Steels
“Tom voelde zich na de koers niet lekker. Hij dacht dat zijn stem aan het breken was van de emoties, maar hij voelde zich ook ziek. Daarom hebben we hem ook getest. Gisterochtend was hij negatief, gisteravond positief. Hij heeft de hele dag in de auto gezeten, met Wilfred Peters en de mechanieker, maar iedereen heeft een masker aan. Zelfs op de massagetafel. Het is wat het is.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

23 Reacties

tramontana 2 juli 2022 om 11:41

Lampaerts beste vriend Tim (nee, niet die Tim) met corona, het zou zomaar kunnen dat Yves straks positief test en de tour mag verlaten. Hopelijk voor hen slepen ze er nog een ritzege uit straks.

Thoin 2 juli 2022 om 11:53

Zal hem worst wezen. Die etappe is binnen

Dikke Vrouw 2 juli 2022 om 11:54

Rit en geel sowieso geslaagd

Gibo 2 juli 2022 om 12:45

Zal wel heel graag de kasseienrit rijden

Chef83 2 juli 2022 om 12:03

Stoppe met testen niks aan t handjd

Covadonga 2 juli 2022 om 12:11

“We testen altijd, voor iedere koers. We testen vaak. In tegenstelling tot andere ploeg misschien, waar ze alleen testen als iemand denkt dat hij ziek is. Maar wij doen het iedere dag consequent.”

Wat is deze man toch walgelijk.

Koers 2 juli 2022 om 12:12

Wat zegt ie op het laatst?

Maillot à Pois 2 juli 2022 om 13:32

“Je ziet vaak dat de berg een muis baart.”
Maw ritten waarbij de verwachtingen hoog zijn, lopen vaak op een sisser af.

legrandbornand 2 juli 2022 om 12:13

Het artikel staat al meer dan een half uur online, en nog geen enkele zeurkous die begint over het feit dat Patje iedere dag champagne drinkt. Geen enkel achterlijk “grapje” over hypo’s, TIA’s of onverstaanbaar gelal…? Hallo jongens….alles ok boven de Moerdijk daar?

zietemgaan 2 juli 2022 om 14:46

Oh maar iemand heeft hem al ‘walgelijk’ genoemd, geen idee waarom trws

Adorni 2 juli 2022 om 12:18

Dit voorjaar zei Lefevre dat hij beter in februari een orgie had georganiseerd, omdat hij met zoveel positieven zat in het voorjaar.
Heeft hij nu geen lessen getrokken en geen orgie georganiseerd in mei?
Patje toch…

Glorious 2 juli 2022 om 12:28

Deze man is zo vreselijk arrogant, wat een kwal

zietemgaan 2 juli 2022 om 14:47

Ja want arrogantie is zo vreemd aan Nederlanders… daar hebben zij geen last van haha.

Gebruikersnaam 2 juli 2022 om 12:48

Patje blijft een ideaal afleidingsmanoeuvre. Als ze op hem schieten of hem als pispaal gebruiken, dan zijn ze niet met zijn renners bezig en dat is natuurlijk gewoon zijn doel.

Blackcanyon 2 juli 2022 om 13:01

Jouw medewerker die altijd zegt "ik wil friet" heet Wilfried Patje, geen Wilfred.

En met de tegenwoordige varianten van Omicron kun je er vergif op innemen (nee het heb het niet over die alcohol) dat Wilfried of die mechanieker ook positief gaan testen en dan inmiddels al wat renners hebben aangestoken.

Beter alllangnietmeer fitte en de mechanieker ook eruit halen als het niet al te laat is.

Marlin 2 juli 2022 om 13:34

Sinds jaren lezen we hier hatelijke reacties en persoonlijke aanvallen tegen Lefevere, Evenepoel, Iserbyt e.a.. Waarbij zelfs gestalte, uitzicht, taalgebruik enz. als reden worden aangewend. Vroeger was dat tegen Boonen, Gilbert en zelfs Van Aert (tot dit op wonderbaarlijke wijze stopte na diens overstappen naar Jumbo). Enge nationalistische gevoelens, een totaal gebrek aan opvoeding en vaak ook projectie zijn hier oorzaak van.
Wat hier soms te lezen valt, zou in het gewone leven al genoeg zijn om de auteurs voor de rechtbank te dagen voor laster en eerroof. De nummer 1 wat betreft hatelijkheden, is ondertussen al een paar maanden van Wielerflits verdwenen. Allicht teruggefloten door de andere aartsengelen. Of opgenomen in psychiatrie, het zou zomaar kunnen.
Nogmaals een oproep om het hier netjes te houden. Ga desnoods van leer tegen je partner, leerkracht, baas. Maar als je dat niet durft, uit je frustraties dan niet op Wielerflits. Die zou enkel moeten gaan over wielersport.

Aart van Woud 2 juli 2022 om 14:09

Maar verder gaat alles goed met je?

John Bidon 2 juli 2022 om 14:52

Iets met spijker en plank. Oproep tot netheid, maar ondertussen anderen ridiculideren met psychisch klachten of oproepen tot geweld tegen partner of zelfs leerkrachten. Je spoort niet.

Michiel 2 juli 2022 om 15:03

Als ik Marlin zo lees moet ik onwillekeurig denken aan Kaag die vol dedain zei….wie zijn die mensen?

dnns1973 2 juli 2022 om 15:20

Belgjes hebben een beetje last van het Calimero complex zo te lezen het naar de belgjes toe trekken slaat dan ook nergens op kijk maar hier over Dumoulin wordt gesproken als die niet presteert…

legrandbornand 2 juli 2022 om 18:23

Als Dumoulin niet presteert? Je hebt het over de laatste 4 jaar dus? :-)

Marcus Aurelius 2 juli 2022 om 15:02

Je zorgen maken over Corona, maar wel recht uit de VIP een interview gaan geven met Lampaert, allebei zonder mondmasker. Tja , da’s geen zorgen maken, da’s fatalisme.

stormjager 2 juli 2022 om 15:23

Veel corona in de ploeg en dan zie je die mediaman om de nek van Yves hangen. Echt slim zijn ze ook niet…..

Headlines

Populair

Materiaalzone