Ploegmanager Patrick Lefevere na zege Evenepoel: “Er was totaal geen stress in de ploeg”
Foto: Cor Vos
zaterdag 6 mei 2023 om 18:06

Ploegmanager Patrick Lefevere na zege Evenepoel: “Er was totaal geen stress in de ploeg”

Soudal – Quick-Step-manager Patrick Lefevere mag tevreden terugblikken op de eerste dag van de Giro d’Italia. Zijn poulain Remco Evenepoel zette zijn concurrenten voor het algemene klassement meteen op meer dan een halve minuut. “Het is een prachtige dag. We zijn in een mooie streek en we winnen. Wat wil je nog meer?”, zegt hij bij Eurosport.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“We hebben hier vrij sereen naar toegeleefd”, verrasste de Belgische manager. “Er was totaal geen stress in de ploeg. Maar dat wil niet zeggen dat het gemakkelijk was. Dit was geen parcours dat Remco bevoordeelde. Integendeel, op die vlakke stroken tegen Filippo Ganna, een beer van 85 kilogram, opboksen, dat is zeer straf.”

Voor Evenepoel lijkt de Italiaanse cirkel nu ook rond, drie jaar na zijn val in de Ronde van Lombardije. “Maar daar denk ik niet graag meer aan. Ik zie alleen dat Remco antwoordt met de pedalen. Men verweet hem vroeger soms dat hij een dikke nek heeft, maar dat zal je nu niet snel meer zien.”

“Of we het roze in de ploeg willen houden? Onze voorsprong kunnen we niet zomaar weggeven, natuurlijk. Morgen kunnen we hopelijk rekenen op de hulp van de sprintersploegen. Maar de dagen nadien, kan alles.”

 
8 Reacties
Sorteer op:
6 mei 2023
Zou ook niet best zijn als er voor de eerste etappe als stress was
6 mei 2023
Niets tegen Pat maar hopelijk gaan ze hem niet élke dag van de Giro een microfoon onder de neus duwen. Om de paar dagen zegt hij dan wel wat lomps waar hij Evenepoel meer kwaad mee doet dan goed.
    6 mei 2023
    Hij zal er heus niet de hele ronde zijn hoor. Ik zie hem wel terugkeren naar het einde toe als het er nog goed voorstaat.
    6 mei 2023
    @wielerlover, De Italiaanse wijnboeren hopen het in ieder geval wel.
6 mei 2023
Wanneer Patlev het in de Abruzzen over een mooie streek heeft, kan ik niet anders dan aan een paar flessen Montepulciano D’Abruzzo denken…
6 mei 2023
Vergeleken met Ganna won Evenepoel het op het vlakke, bergop waren ze gelijkwaardig.
7 mei 2023
Waarom zou er stress zijn? In een tijdrit kan je niet vallen, wordt er niet aangevallen, zijn er geen waaiers en hoeft niemand te plassen. Bovendien is dit Remco's specialiteit. De stress begint nu pas. En gaat nog wel toenemen als blokken als INEOS, UAE en Bahrein hun meerdere kopmannen gaan uitspelen. En daarna als Primoz zijn 3e week hooggebergte aanvallen opzet. Stressloze dag was alleen vandaag, en de volgende tijdrit. De rest is nagelbijten tot Rome
Natuurlijk was er wel stress! Wat een gelul. Stress zorgt voor scherpte en focus.

Reacties zijn gesloten.