Pascal Eenkhoorn: “Hadden met de ploeg afgesproken om attractief te koersen”

zaterdag 31 juli 2021 om 18:34
Pascal Eenkhoorn: “Hadden met de ploeg afgesproken om attractief te koersen”

foto: Cor Vos

Niet Dylan Groenewegen, maar Pascal Eenkhoorn won zaterdag namens Jumbo-Visma de Heistse Pijl. Alhoewel Groenewegen de kopman was, kregen de andere renners wel een vrijbrief om vrij te koersen, vertelt Eenkhoorn na afloop.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“Dylan was het plan. Maar we hadden ook afgesproken om gewoon te gaan koersen. Attractief rijden is ook leuk en uiteindelijk was het best een zware koersen. Uiteindelijk zijn de kaarten net iets anders geschud”, klinkt het uit de mond van de winnaar.

Met Jonas Rickaert en Yves Lampaert streed Eenkhoorn uiteindelijk om de zege. “Ik weet dat ik snel ben in een klein groepje. De laatste kilometer begon ik in de perfecte positie, waardoor ik mijn sprint van achter kon lanceren. Dan wordt het voor hun ook lastig. Hun tactiek was goed, maar die van mij denk ik toch net iets beter.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Murcia 31 juli 2021 om 18:53

Deed de sprint inderdaad volgens het boekje maar ook de keuze om niet alle ballen op Dylan te zetten was de juiste. Met types als Timo en Pascal heb je mensen die rap zat zijn om in een groepje vooruit te zitten en ze zaten gebeiteld toen namens DQS de minst rappe van het trio Senechal, Van Lerberghe, Lampaert vooruit was. Yves is niet traag maar Eenkhoorn heeft al vaker laten zien hoe rap hij is.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone