Pascal Eenkhoorn geniet als Nederlands kampioen in Amstel Gold Race: “Heel vet!”

zondag 16 april 2023 om 19:46
Video

Pascal Eenkhoorn kende een geslaagd debuut in de Amstel Gold Race. De Nederlander werd zelf achttiende en zag zijn ploeggenoten Andreas Kron en Maxim Van Gils vierde en zevende worden. Daarnaast kon Eenkhoorn ook nog eens zijn kampioenentrui laten zien in de belangrijkste Nederlandse koers. “Heel vet”, zei de 26-jarige renner in gesprek met WielerFlits.

De finale brak al vroeg open toen een grote groep favorieten wegreed, maar Lotto Dstny bleek bij de les en had Andreas Kron mee. “Als de favorieten er met honderd kilometer te gaan al aan beginnen weet je dat het zwaar wordt. Gelukkig hadden we Kron in de kopgroep. Hij was een van onze kopmannen. Uiteindelijk hadden we in elke groep iemand. De kater van de Brabantse Pijl is nu wel weggespoeld”, aldus Eenkhoorn.

De 26-jarige renner maakte zijn debuut in de Amstel Gold Race in het rood-wit-blauw. “Het was heel vet! Ik heb heel vaak mijn naam gehoord, dat gaf wel moraal. Ik ben blij dat ik hier een finale kan rijden. Dat biedt wel perspectief voor de toekomst. Dan moet ik nog attenter zijn. Vooraf dachten we dat honderd kilometer te ver zou zijn, maar niets is nu meer te ver lijkt wel”, conludeerde hij.

Ben Healy was met zijn tweede plaats een van de uitblinkers van de dag. Eenkhoorn was niet verbaasd over de prestaties van de Ier. “Hij is heel sterk, dat heb ik ook al ervaren op Mallorca. Ook voor het peloton is dit geen verrassing volgens mij”, zei Eenkhoorn, die volgende week nog de Waalse Pijl zal rijden. “Ik rij daar in dienst van Maxim Van Gils. Daarna ga ik naar Romandië. Dan is het tijd voor een break.” En daarna wellicht de Tour de France? “Misschien”, besloot hij.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Dikke Vrouw 16 april 2023 om 20:05

Hup pascal

1
mokum the best 17 april 2023 om 12:37

Petertje dat is niet waar natuurlijk om iedereen af te schrijven. Als je gehaald wordt als kopman mogen ze ook meer verwachten van je. In beeld rijden kunnen we allemaal. En als je goed leest heb ik het ook nog niet eens over winnen. Het gaat erom dat je een finale rijd. Daar wordt mee bedoelt dat je in de finale nog meedoet voor de overwinning. En dat heb ik niet gezien. En ieder geval toch is een top 5 ergens of top 3 kan rijden. Maar jij bent gauw tevreden blijkbaar. En het gaat nu over de 3 maanden ja. Maar vertel mij eens wat hij bij Jumbo heeft gepresteerd. Ja ze rood wit blauwe trui. Maar ja dat mag ook wel met een meerderheid aan Jumbo’s. Dat was gewoon om beurten en ja op een gegeven moment stopt de concurrentie wel. En die mazzel moet je dan net hebben. Voor mij een dikke onvoldoende en voor Theunissen zelfde verhaal.

0
peterwinnen 17 april 2023 om 12:46

schrijf nou eerst de naam van Mike T. maar eens goed ;-)
En top 3 in Volta Classic….maar dat zul je dan wel weer geen wedstrijd van niveau vinden ofzo.

0
mokum the best 17 april 2023 om 15:53

Petertje Petertje gelukkig heb jij als leraar Nederlandse taal gelukkig meer verstand daarvan… Als van de koers. Nou ja je eigenlijk ook wel verstand van koers. Als je 3de bent geworden in de Hel vh Mergelland is je seizoen en carrière geslaagd. Wat zou ik jouw graag als ploegleider/manager gehad hebben. Of als leraar Nederlands.

0
In de waaier 16 april 2023 om 22:03

Misschien geniet je wel teveel, want er gebeurt niets.

-2
mokum the best 16 april 2023 om 23:28

Idd vooraf zegt ie heb de benen om een hoofdrol te spelen. Nou het werd een figurantenrolletje. Hele voorjaar wel in beeld….maar dat kwam meer door ze rood wit blauwe trui dan door ze goeie uitslagen. Ben totaal geen fan van Jumbo. Maar dit hebben ze goed gezien in hem weg te doen. Evenals Theunissen ook niks laten zien weer.

-2
peterwinnen 17 april 2023 om 00:14

Blijft hem dit seizoen volgen Mokumpje, die gaat echt nog wel een mooie koers winnen.

0
Graaiknuist 17 april 2023 om 00:19

Als je wat minder resultaat-georiënteerd kijkt, geeft hij al het ganse jaar een behoorlijk sterke indruk. In Dwars door Vlaanderen trekt hij, als laatste in steun voor De Lie, op de laatste kasseistrook nog keihard door en brengt wat overschiet van het peloton nog op het wiel van die kopgroep achter Laporte. Ook in de Brabantse Pijl rijdt hij zich als laatste man voor De Lie leeg in de diepe finale om de situatie nog proberen recht te zetten en zo komen ze uiteindelijk nog redelijk dicht. Vandaag was hij gewoon goed, maar hij werd opgehouden door die grote valpartij (zelf recht gebleven) en heeft dan op z'n eentje een stevig gat moeten dichten op het peloton, daarna heeft hij nog aanvallen vanuit het peloton zitten counteren zoals die van Schelling.
Het zou me niet verbazen als er later op het jaar een paar overwinningen volgen voor Pascal eigenlijk, hij lijkt mij zeker niet minder dan hij bij Jumbo was.

2
In de waaier 17 april 2023 om 11:22

Alleen maar voorin zitten en dan toch steeds de slag missen.

0
mokum the best 17 april 2023 om 10:49

Volgens mij had Lotto hem aangenomen als kopman voor juist deze wedstrijden. Zelfde geldt voor Theunissen bij Wanty. Dan kan je wel steeds zeggen ik heb op kop gereden voor de Lie of iemand anders. Of ik was ziek of geblesseerd. Maar als je contract afgelopen is is en je gaat rond de tafel zitten. Dan zijn ze dat al weer vergeten hoor. En als je aan genomen bent als 1 van de kopmannen zal je zelf ook is moeten komen met een goeie uitslag. En niet steeds maar ik was goed maar ik reed voor die of die.

-3
peterwinnen 17 april 2023 om 11:03

Tja, iemand alweer afserveren na drie maanden dienstverband, waarin hij inderdaad niets heeft gewonnen, maar wel constant in beeld heeft gereden? Of misschien even de rest van het seizoen afwachten?
Op de manier zoals jij redeneert kun je zo ongeveer het hele peloton afserveren.

0
De Zeboe van de Zoncolan 17 april 2023 om 11:28

Ja, hij had hier gewoon moeten winnen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone