Ackermann spurt naar winst in openingsrit Ronde van Slovenië

woensdag 19 juni 2019 om 16:37
Ackermann spurt naar winst in openingsrit Ronde van Slovenië

foto: Cor Vos

Pascal Ackermann heeft de openingsetappe van de Ronde van Slovenië gewonnen. In Rogaška Slatina was hij overduidelijk de snelste in de sprint van een uitgedund peloton. Giacomo Nizzolo eindigde op de tweede plek, Simone Consonni werd derde.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De 26e editie van de Ronde van Slovenië begon met een relatief vlakke etappe van hoofdstad Ljubljana naar Rogaška Slatina. In de finale werd het parcours echter nog behoorlijk heuvelachtig met de klim naar Planina Pri Sevcini op 55 kilometer van de streep als scherprechter. In de beginfase sloegen drie renners de handen ineen. Aljaž Jarc, Matic Grošelj en Aleš Pirih vormden zo de vroege vlucht en zij pakten maximaal vierenhalve minuut op het peloton.

BORA-hansgrohe leidde lange tijd de achtervolging voor hun kopman Pascal Ackermann. Zodra er geklommen moest worden bij het ingaan van de laatste 65 kilometer gingen Grošelj en Pirih spoedig overboord in de kopgroep, waardoor Jarc alleen overbleef. Zijn voorsprong liep echter snel terug en op de top van de klim naar Planina Pri Sevcini had hij nog maar een minuutje over. In de afdaling wist een aantal renners de overstreek te maken naar de eenzame vluchter.

foto: Cor Vos

Een interessante kopgroep ontstond met daarbij ook Ildar Arslanov, Matteo Busato, Enrico Gasparotto, Sebastian Schönberger en Diego Ulissi. De aanvallers pakten een kleine minuut. Echter, in de laatste zes kilometer kwam alles weer samen. Daarop maakte het flink uitgedunde peloton zich klaar voor de eindsprint. Op tweeënhalve kilometer van de streep probeerde Žiga Ručigaj onder de spurt uit te komen, maar de Sloveen werd spoedig weer ingerekend.

Luka Mezgec ging de sprint van ver aan, op ruim vijfhonderd meter van de finish. Daarachter moest Pascal Ackermann door de wind een klein gaatje dichten. Maar toen de Duitse kampioen eenmaal de aansluiting had gemaakt in het zog van de Sloveen van Mitchelton-Scott, ging hij erop en erover. Giacomo Nizzolo en Simone Consonni strandden in het wiel van Ackermann en werden tweede en derde. De Duitser is tevens de eerste leider in de Sloveense rittenkoers.

Dit artikel delen:

9 Reacties

greeny 19 juni 2019 om 16:48

simpel. niemand die het hem moeilijk kan maken

0
WernerFranke 19 juni 2019 om 16:49

Ze gaan die arme Cavendish toch niet naar de Tour sturen?

0
greeny 19 juni 2019 om 16:51

vind het zelf heel pijnlijk worden, keek 5 minuten en hij werd gelost op iets wat op de amerongse berg leek.. zo’n wereldtopper geweest maar dit wordt zielig

0
Titaantje 19 juni 2019 om 16:53

Het zou een afgang zijn voor de ploeg DD en een verloren plekje in de selectie, tenzij je denkt dat alle media aandacht welkom is.

0
Roest 19 juni 2019 om 16:56

Dat ging hem erg makkelijk af! Cav is afgeschreven lijkt mij.

0
Titaantje 19 juni 2019 om 19:06

Laat anders toch mooi Guardini en Lonardi achter zich ;-)

0
Marveloke 19 juni 2019 om 17:45

Ik kan die Ackermann gewoon niet sympathiek vinden. Zoals hij zich voor de Giro uitliet over Sam Bennett en zoals hij zich in de Giro gedroeg tegen Démare tijdens een tussensprint. Ik vind het dus geen sympathiek ventje, maar toch blijft hij maar winnen. Straf bezig

0
rennerske 19 juni 2019 om 22:15

Wat hoop ik tegen beter weten in toch stiekem op een waardig slotgala van wat eens veruit de beste sprinter van de wereld was.

0
Polleke 19 juni 2019 om 22:59

Dat gaat een Kittel2 verhaal worden….denk dat hij de eer aan zichzelf moet houden….

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone