Pascal Ackermann sprint naar zege in tweede etappe Settimana Ciclistica Italiana

donderdag 15 juli 2021 om 15:54
Pascal Ackermann sprint naar zege in tweede etappe Settimana Ciclistica Italiana

foto: Cor Vos

De tweede etappe van de Settimana Ciclistica Italiana is gewonnen door Pascal Ackermann. De Duitser van BORA-hansgrohe, die eerder deze maand al twee etappes wist te winnen in de Sibiu Cycling Tour, bleek de snelste in de sprint. Barnabás Peák werd tweede, Sep Vanmarcke derde.

Daags na de door Diego Ulissi gewonnen openingsrit ging de Settimana Ciclistica Italiana (UCI 2.1) verder over Sardinië met een 184 kilometer lange etappe van Sassari naar Oristano. De finale van de rit was vlak, maar de beginfase allesbehalve met op pakweg zeventig kilometer van de streep de Valico La Madonnina (11 km aan 5,1%) als belangrijkste scherprechter. Na een lange afdaling stonden er nog veertig vlakke kilometers op het menu richting de finish in Oristano.

De vlucht van de dag werd gevormd door rasaanvaller Simon Pellaud (Androni Giocattoli-Sidermec), Laurent Pichon (Arkéa-Samsic), Rune Herregodts (Sport Vlaanderen-Baloise), Emil Dima (Giotti Victoria-Savini Due) en de voor Team BikeExchange uitkomende Tsgabu Grmay. Op een bepaald moment werd het verschil tussen de vijf koplopers en het peloton geklokt op goed drie minuten. Het bleek echter niet genoeg om uit de greep te blijven van het peloton.

Op de flanken van de Valico La Madonnina werd de grote groep stevig uitgedund en een groep van een veertigtal renners bereikte de top van de laatste klim van de dag. In de razendsnelle finale richting de finish in Oristano probeerden verschillende renners er nog vanonder te muizen. Fausto Masnada was de laatste avonturier die werd ingerekend en dus gingen we sprinten om de ritzege. Ackermann bleek uiteindelijk over de snelste benen te beschikken, voor Peák en Vanmarcke. Diego Ulissi blijft leider.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

3 Reacties

Pathieu van der Moel 15 juli 2021 om 17:30

Prima concurrentie ook…

Pathieu van der Moel 15 juli 2021 om 17:31

Overigens wel knap dat hij

Pathieu van der Moel 15 juli 2021 om 17:32

Bij dat groepje van 40 zat ;)

Headlines

Materiaalzone

Populair