Pascal Ackermann niet naar Tour, focus op Giro-Vuelta

woensdag 4 december 2019 om 08:38
Pascal Ackermann niet naar Tour, focus op Giro-Vuelta

foto: Cor Vos (archief)

Pascal Ackermann zal volgend seizoen dan toch niet zijn debuut maken in de Tour de France, zo heeft BORA-hansgrohe-teammanager Ralph Denk laten weten in gesprek met Cyclingnews. “We hebben een duidelijk plan met Pascal en de aankomende Tour is niet ideaal voor sprinters”, zo vertelt de Duitser.

De 25-jarige Ackermann was dit seizoen al erg succesvol in de Giro d’Italia, door twee etappes en de paarse puntentrui te winnen. De aalvlugge Duitser zal ook in 2020 aan de start staan van de Italiaanse ronde, maar Ackermann maakt volgend seizoen ook zijn debuut in de Vuelta a España.

“Ik denk dat hij twee grote rondes moet rijden om nóg beter te worden”, aldus Denk. “Er bestaat geen twijfel dat hij in 2021 klaar zal zijn voor de Tour.” Ackermann zal in de komende Ronde van Italië zoals bekend het gezelschap krijgen van Peter Sagan. Voor de drievoudig wereldkampioen zal het zijn debuut worden in de Italiaanse ronde.

Sagan en de Olympische Spelen  
Maar Sagan zal door BORA-hansgrohe ook worden uitgespeeld als sprintkopman in de Ronde van Frankrijk. Het belooft kortom een pittig seizoen te worden voor de 29-jarige Slowaak. “Mijn seizoen zal ook eindigen na de Tour en de Olympische Spelen”, zo vertelt Sagan op de ploegenpresentatie in het Duitse Kolbermoor. “Het zullen zes zware maanden worden.”

Sagan begint het nieuwe seizoen in Argentinië met de Vuelta a San Juan. “En vervolgens ga ik op hoogtestage, neem ik deel aan de klassiekers, ga ik weer op trainingskamp en sta ik aan de start van de Giro. Na de Italiaanse ronde is het weer tijd voor een trainingskamp, allemaal met het oog op de Tour de France”, aldus Sagan, die zich stiekem toch ook richt op Tokio.

De alleskunner liet in een eerder interview nog weten niet te denken aan de Olympische Spelen. “Het parcours in Tokio ligt me niet”, zo was zijn eerste reactie. Nu klinkt Sagan echter een stuk optimistischer. “Het is een behoorlijk zwaar parcours, maar je weet nooit hoe de koers zal verlopen. Ik wil het zeker proberen.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

katerkop 4 december 2019 om 08:47

Dat zijn nogal een verrassende keuzes.

Lapjestrui 4 december 2019 om 08:52

Hopelijk volgt Groenewegen/Jumbo dit voorbeeld.

Mystery Rider 4 december 2019 om 08:58

Sagan Rio: Het parcours ligt me niet, dus ik ga ff mountainbiken

Sagan Tokyo: Het parcours ligt me niet, maar GvA won in Rio, dus het kan voor mij ook en tegen MvdP is niks opgewassen in het MTB en ik stop binnenkort, dus toch maar ff focussen op wegrit Tokyo 2020 :)

PRACHTIGE GAST! Respect!

Vinyakke 4 december 2019 om 09:26

Ik was vroeger ook een sagan-fan. Tegenwoordig krijg ik steeds meer signalen uit het peloton dat het een vreemd mannetje is. Nogal in zichzelf gekeerd met een beperkt aantal vertrouwelingen rondom zich en verder nogal gevaarlijk door het peloton razen met de ellebogen.

Wheely 4 december 2019 om 11:17

Tja, de jeugdige onschuld is er wel een beetje af bij mijn voormalig idool. Ik hoop, vooral voor hemzelf, dat hij dat weer terugvindt.

Vinyakke 4 december 2019 om 09:28

Wat de TDF betreft: als alle sprinters schrik gaan krijgen worden de weinige kansen (ik dacht een stuk of 5) wel interessanter en tellen ze in principe dubbel. Wie gaat nu wel van de toppers? Ewan, viviani, Bennett & gaviria misschien? Geen ackermann & groenewegen dus.

Secondant 4 december 2019 om 09:28

Die kun je dus beter niet spelen in je poultjes. Was afgelopen jaar al niet de oude, en die gaan ze nu in 6 maanden opbranden. Is in Juli al klaar met zijn seizoen.

Smartijn 4 december 2019 om 12:30

Zal me anders niks verbazen als hij er met 2 punten truien vandoor gaat hoor.

Kannibaal van Schepdaal 4 december 2019 om 13:58

In mijn pronositeken leveren puntentruien niet veel op.

Als Ackermann de Giro doet en Sagan de Giro en de Tour, denk ik trouwens dat Sagan zich in de Giro vooral zal focussen op de explosieve aankomsten, en Ackermann in de vlakke sprints zal helpen. Om er dan na twee weken uit te stappen en zich te focussen op de sprints en groene trui in de Tour. Ik geloof niet dat Sagan zich na de zware klassiekers en twee weken Giro, nog een rist bergen over zal hijsen om een puntentrui binnen te halen. De puntentrui van de Giro is bijlange na niet zo belangrijk als de groene trui in de Tour.

Marco Willems 4 december 2019 om 10:15

Toch gek dat je met Ackermann én Sagan naar de Giro gaat ondanks dat daar de meeste kansen liggen.
Laten we iig hopen dat dit nieuwe programma Sagan weer veel zin geeft om te fietsen en hij weer dicht bij zijn topniveau komt. Tokio is normaal wel te zwaar maarja het blijft Sagan

Cyclinglife 4 december 2019 om 10:36

kan me toch niet voorstellen dat hij echt niets meer gaat doen na de OS en het WK overslaat.

Cochise 4 december 2019 om 12:51

Toch vreemd dat je een topsprinter buiten werkt omdat je met Ackermann naar de Tour wil om dan uiteindelijk toch zonder Ackermann te gaan…

Remco van Loon 4 december 2019 om 14:42

Zo dacht ik nu ook. En Bennett is nu ook gevlogen.

Kevin Lowagie 4 december 2019 om 13:55

Dat is een erg zwaar programma. De Giro lijkt me een vreemde keuze als Ackermann ook de Giro zal betwisten. Neem dan rust om te schitteren in de Tour.

Kannibaal van Schepdaal 4 december 2019 om 14:03

Ackermann rijdt de Giro omdat de Tour te weinig sprintkansen heeft.

Sagan rijdt de Giro omdat RCS in ruil zijn bankrekening nog wat meer zal spijzen.

Ackermann voor de vlakke sprints en de puntentrui, Sagan voor de lastige aankomsten, wat actes de pésence en na twee weken afstappen met wat extra drinkgeld op zak, om daarna te knallen in de Tour.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair