Pascal Ackermann: “Milaan-San Remo een droom voor komende jaren”

vrijdag 22 maart 2019 om 18:06
Pascal Ackermann: “Milaan-San Remo een droom voor komende jaren”

foto: Cor Vos

Terwijl ploegmaats Peter Sagan en Sam Bennett zich opmaken voor Milaan-San Remo, spurtte Pascal Ackermann vandaag naar de zege in de Bredene Koksijde Classic. Net als zijn oudere ploegmaats hoopt de 25-jarige Duitser komende jaren ook te kunnen meedoen aan La Primavera.

Bij zijn derde deelname schoot Ackermann raak in de Bredene Koksijde Classic, waarin hij vorig jaar nog derde was toen de koers door het leven ging als de Handzame Classic. “Ik denk dat dit aantoonde dat wij de sterkste ploeg hadden”, reageerde de Duitser in het flashinterview. “Ik moest iets terugdoen voor het team, dat is wat ik vandaag wilde. En uiteindelijk is dat gelukt.”

“We hadden wind op kop in de sprint en daarvoor was het ook al erg hectisch”, blikte hij terug op de finale. “Ik verloor meermaals mijn lead-outs, maar ik kon telkens terugkeren. En deze finale had ik helder op mijn netvlies, want twee jaar geleden eindigde hier mijn eerste koers waarin naar de top-5 reed”, refereert hij aan de tweede etappe van de Driedaagse De Panne-Koksijde 2017.

Veel sterke sprinters
Onder de sprinters schudt Ackermann inmiddels aardig aan de boom. Hij hoopt dan ook binnen afzienbare tijd bij de beste sprinters van het peloton te horen. “Het is niet gemakkelijk in deze ploeg, omdat we veel sterke sprinters hebben. We moeten altijd in een goede vorm steken. We willen een van de beste ploegen ter wereld zijn, dus moeten we zo blijven sprinten.”

De vraag dringt zich dan ook op of de Duitser er morgen niet liever bij was geweest in Milaan-San Remo. “Dat is natuurlijk een droom voor komende jaren. Maar Sam (Bennett) heeft laten zien dat hij in een geweldige vorm verkeert. En ook Peter (Sagan) rijdt goed. Daarom ben ik hier.” Na een paar dagen rust pakt hij volgende week de draad weer op in de Driedaagse Brugge-De Panne.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair