Parkhotel Valkenburg heeft selectie rond na aantrekken Margot Vanpachtenbeke

dinsdag 25 oktober 2022 om 12:31
Parkhotel Valkenburg heeft selectie rond na aantrekken Margot Vanpachtenbeke

foto: Cor Vos

Parkhotel Valkenburg heeft zich versterkt met Margot Vanpachtenbeke. De 23-jarige Belgische, die overkomt van het clubteam KDM-Pack, is de laatste aanwinst van de Nederlandse ploeg. De selectie voor het seizoen 2023 is compleet.

Voor Vanpachtenbeke was 2022 haar eerste wedstrijdjaar, maar ze won gelijk het eindklassement van de Women Cycling Series. Dit is een serie van acht interclubwedstrijden verreden in Nederland en België. “Het afgelopen seizoen ging verrassend goed, op voorhand had ik dit niet durven dromen”, aldus Vanpachtenbeke op de site van haar toekomstige ploeg.

De West-Vlaamse is blij met haar stap naar Parkhotel Valkenburg. “Een supermooie kans waar ik heel dankbaar voor ben. Ik keek altijd heel erg op naar Parkhotel Valkenburg. Een ploeg die van aanvallen houdt en het initiatief neemt.” Het komende jaar hoopt Vanpachtenbeke vooral veel te leren. “Ik mis nog heel veel ervaring. Van de meiden hoe zij voor elkaar door het vuur gaan, maar ook van de begeleiding op het gebied van tactiek en voeding.”

De komende winter zal Vanpachtenbeke niet alleen op de weg trainingskilometers maken, maar zich ook bezighouden met cross duathlon, waarin ze regerend Belgisch kampioene is. “Dat is een combinatie van mountainbiken en hardlopen. Het is vooral heel leuk en ik hou van competitie.”

Selectie flag-nl Parkhotel Valkenburg 2023
flag-nl Anne van Rooijen
flag-nl Femke Gerritse
flag-nl Julia van Bokhoven
flag-nl Kirstie van Haaften
flag-nl Laura Molenaar
flag-nl Lieke Nooijen
flag-nl Lisa van Helvoirt
flag-be Margot Vanpachtenbeke
flag-be Marith Vanhove
flag-nl Meis Poland
flag-au Nicole Frain
flag-nl Pien Limpens
flag-nl Quinty Schoens
flag-nl Rosalie van der Wolf
flag-nl Scarlett Souren
flag-nl Sofie van Rooijen

Dit artikel delen:

2 Reacties

StefanS 26 oktober 2022 om 12:56

Waar gaat Femke Markus naartoe?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone