Parijs-Nice kreunt onder griepgolf: Slagter volgende slachtoffer

Parijs-Nice kreunt onder griepgolf: Slagter volgende slachtoffer

foto: Sirotti

vrijdag 9 maart 2018 om 12:34

Parijs-Nice wordt getroffen door een ware griepgolf. Na eerdere opgaves van John Degenkolb, Nacer Bouhanni en Tom Leezer is ook Tom-Jelte Slagter niet aan de start verschenen van de zesde etappe.

De puncheur – rijdend voor Dimension Data – kampt net als een flink aantal andere renners met griep. De Groninger stond voor aanvang van de rit naar Vence al op een teleurstellende 111e plaats in het klassement, op bijna twintig minuten van leider Luis León Sánchez.

De Zuid-Afrikaanse formatie verwacht dat de Nederlander over een paar dagen de training weer kan hervatten, met het oog op Milaan-San Remo. De Italiaanse lenteklassieker staat volgende week zaterdag op het programma.

Naast Leezer en Slagter gooide ook Maurits Lammertink voor de start de handdoek in de ring. De renner van Katusha-Alpecin is eveneens ziek, zo meldt de Zwitserse ploeg op Twitter.

https://twitter.com/TeamDiData/status/972037274060894208

Dit artikel delen:

34 Reacties

arjando.ooms 9 maart 2018 om 14:33

@west en @schip willen jullie een babbelbox apart?

jv88 9 maart 2018 om 14:37

Schipperaar wat een zielig mannetje ben je. De hele dag online om wat onzin te posten over een ploeg omdat je er een hekel aan hebt of omdat je graag reacties uitlokt. Beide even zielig.

Lalsacien 9 maart 2018 om 14:40

“Vroeger” werd heel het voorseizoen in Europa afgewerkt. Tegenwoordig gaan de renners veel naar warmere landen voor hun wedstrijden, denk Australië en het Midden-Oosten. Zou het klimaatverschil niet een oorzaak kunnen zijn voor de zieken?
Of ligt het eraan dat het vetpercentage van de renners lager en lager komt te liggen?

horsm 9 maart 2018 om 14:44

@schip, maar wat voor beleid bedoel je dan? Hun selectie van renners? Opstellingen? Taktiek? Waarom is, bijvoorbeeld, vier keer vijfde worden van Teunissen meer waard dan een sprintoverwinning van Groenewegen?

Wat irriteert je zo aan de ploeg? Bij Sooike is het duidelijk: hij heeft gewoon een hekel aan Verhoeven vanwege een incident in zijn carnavalsverleden o.i.d.

rvb 9 maart 2018 om 15:18

als poels maar wint, de rest is bijzaak. alleen de 1e plaats telt.

Jungle Man 9 maart 2018 om 16:00

Een bericht waar je de klok op gelijk kunt zetten elk jaar.
Elk jaar in Parijs – Nice worden de renners geveld door griep.
Logisch ook gezien het tijdstip van het jaar waarin deze race verreden wordt en daarbij opgeteld wat ook Lalsacien stelt de klimaatverschillen.

Krijgen de renners geen griep prik, of valt dit onder doping?

Cavia 9 maart 2018 om 16:51

Wat een slap gelul hier.

ghostwriter 9 maart 2018 om 17:07

@schipperaar
Nogmaals, wees gewoon eerlijk (ook naar jezelf toe). Het is niet erg dat je een hekel hebt aan de LottoNL ploeg maar je moet dan niet doen alsof je alleen kritisch bent. Het feit dat je totaal anders reageert op het ziek uitvallen van LottoNL mannen dan op andere wielrenners toont namelijk iets anders aan. Ook het feit dat je het duidelijk dwars zit dat hier op WF fiets pagina’s vol worden geschreven over de prestaties van Groenewegen (misschien wel de beste sprinter dit jaar tot nu toe) toont aan dat je een hekel hebt aan LottoNL.

xistnc 9 maart 2018 om 19:37

Lol @ Verweggistan

Zou Slagter nu alweer koffie hebben gedronken in de TLJ-bus? Ja, dan vraagt hij er natuurlijk om.

Headlines

Materiaalzone

Populair