Panda, Damiano Cunego, Lotto Soudal, Rick Ottema, Eva Lechner

vrijdag 8 juni 2018 om 20:00
Panda, Damiano Cunego, Lotto Soudal, Rick Ottema, Eva Lechner

foto: Sirotti

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat onze site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over Daniel Martin, Damiano Cunego, de selectie van Lotto Soudal voor de Ronde van Zwitserland, Rick Ottema en Eva Lechner.

Lotto Soudal mikt op Zwitsers succes met Greipel en Wellens

Lotto Soudal heeft twee ijzers in het vuur tijdens de Ronde van Zwitserland, die morgen van start gaat. De Belgische ploeg zet met André Greipel vol in op de sprint en ook Tim Wellens zal er een rit proberen te winnen. “Misschien kan hij ook nog een goed resultaat in het algemeen klassement behalen”, zegt ploegleider Mario Aerts. “Tim heeft natuurlijk een groot deel van de Giro in de benen, dus moeten we het sowieso dag per dag bekijken. Afhankelijk van zijn positie in het algemeen klassement zullen we onze tactiek moeten aanpakken.”

Selectie Lotto Soudal voor de flag-ch Ronde van Zwitserland
flag-be Jasper De Buyst
flag-de André Greipel
flag-au Adam Hansen
flag-be Bjorg Lambrecht
flag-be Maxime Monfort
flag-de Marcel Sieberg
flag-be Tim Wellens


Vini Fantini brengt speciale wijn uit voor Cunego

Damiano Cunego heeft in Zwitserland een fles wijn cadeau gekregen van sponsor Vini Fantini. Daarop prijkt groot de tekst: Grazie Piccolo Principe. De grote man van Nippo-Vini Fantini begint in het Alpenland dit weekend aan de laatste WorldTour-wedstrijd uit zijn loopbaan. De Italiaanse wijnmaker heeft besloten deze uitgave niet te commercialiseren. “Het is een echt eerbetoon. We zullen dit product niet verkopen, omdat het voor ons een grote erkenning is voor de man en de atleet”, zegt CEO Valentino Sciotti. Het is niet de enige speciale uitgave van een product ter ere van de laatste wedstrijden van Il Piccolo Principe: zijn ploeg rijdt met een aangepast oranje tenue.


Panda brengt Daniel Martin weer geluk

De panda is bekend geworden na de zege van Daniel Martin in Luik-Bastenaken-Luik. In de tussentijd wist de Ier die dit seizoen uitkomst voor UAE Emirates zes keer te winnen, maar ook vandaag was het weer raak. Weer was er een toeschouwer verkleed als panda langs de kant terwijl Martin in de aanval was. Dat viel ook journaliste Laura Meseguer op. “Als ik wist dat het werkte, zou ik stoppen en mij elke wedstrijd verkleden als panda voor hem”, reageert ploeggenoot Rory Sutherland op Twitter.

Eén verschil tussen de panda van Luik en die van Valmorel: die van vandaag kwam hard ten val in zijn poging om mee te rennen. Volgens meerdere Twitteraars de bevestiging dat de panda een bedreigde diersoort is. Met een knipoog natuurlijk.


Eva Lechner kleine week langs de kant na val van paard

Een slecht begin van de zomer voor Eva Lechner. De Italiaanse veldrijdster en mountainbikester was op vakantie op pad met een paard, maar ze kwam tijdens de tocht ten val. Daarbij liep de 32-jarige renster meerdere blessures op, waaronder hoofdletsel en kneuzingen aan haar rug. Ter observatie moest ze de nacht doorbrengen in het ziekenhuis, meldt TuttoBiciWeb. Heel erg is de blessure niet. Naar verwachting moet Lechner de komende zes dagen rust houden, alvorens ze weer kan trainen. Wel mist ze een trainingsmoment met de Italiaanse selectie.


Joe Dombrowski: “Zwitserland vergelijkbaar met de ronde die Cancellara won”

EF Education First-Drapac heeft de focus op ritwinst gelegd in de Ronde van Zwitserland, die morgen begint. Volgens Joe Dombrowski ligt de nadruk in de rittenkoers minder op het klimwerk dan voorheen. “De ritten zijn minder zwaar. Het is waarschijnlijk vergelijkbaar met de ronde die Fabian Cancellara in 2009 won.” Dombrowski, Nathan Brown en Hugh Carthy hebben de Giro d’Italia in hun benen, terwijl Taylor Phinney en Sep Vanmarcke zich vast mogen opwarmen voor de Tour de France.

Selectie EF Education First-Drapac voor de flag-ch Ronde van Zwitserland
flag-dk Matti Breschel
flag-us Nathan Brown
flag-gb Hugh Carthy
flag-au Will Clarke
flag-us Joe Dombrowski
flag-us Taylor Phinney
flag-be Sep Vanmarcke


Districtskampioenschappen tijdrijden

Rick Ottema heeft gisteravond het districtskampioenschap tijdrijden Noord gewonnen. De 25-jarige renner van Alecto Cycling was in het Drentse Zeijen nipt sneller dan Wieger van der Wier. Bert Smilda eindigde op zeven tellen op de derde plaats. Toch klokte de Muntendamse winnaar niet de snelste tijd. Die kwam op naam van Hartthijs de Vries, die twintig tellen minder nodig had. De 21-jarige Fries is echter nog belofte en pakte zodoende in die categorie het goud.

Ottema won afgelopen week nog de zware Ronde van Limburg, waarmee hij de leiding in de Topcompetitie overnam van Jaap Kooijman. Beide renners behoren zondag ook weer tot de favorieten in de Midden-Brabant Poort Omloop.

Oost (29/5)
flag-nr1 Remco Grasman
flag-nr2 Robin Lowik
flag-nr3 Jelle Wolsink

Zuid-Holland (23/5)
flag-nr1 Arian Stolwijk
flag-nr2 Sjors Handgraaf
flag-nr3 Etienne Lenting

Zuid-West (23/5)
flag-nr1 Dylan de Kok
flag-nr2 Daaf Koemans
flag-nr3 Tim van Wijk

Noord-Holland (8/5)
flag-nr1 Dion Beukeboom
flag-nr2 Jeroen Visser
flag-nr3 Melvin Bos

Midden (8/5)
flag-nr1 John Schouten
flag-nr2 Pieter ten Kortenaar
flag-nr3 Marien Bogerd

Zuid-Oost (8/5)
flag-nr1 Ronan van Zandbeek
flag-nr2 Max Hendrikx
flag-nr3 Ardjan van der Linden

Dit artikel delen:

9 Reacties

wielrenner 8 juni 2018 om 20:09

Joe Dombrowski vergelijkt deze Ronde van Zwitserland met die van 2009 toen Cancellara hem won. Vreemd dat hij dat zegt omdat hij toen 17-18 jaar was.

0
Gebruikersnaam 8 juni 2018 om 20:13

En op zijn 17e kon hij niet meekrijgen dat het een lichte Ronde van Zwitserland was?

0
Verweggistan 8 juni 2018 om 20:31

Veel dierennieuws vandaag.

0
LB117 8 juni 2018 om 21:07

Remko Grasman, is dat die bejaarde spijker? knappe prestatie hoor voor een 45+ er

0
jorryt 8 juni 2018 om 22:52

Grasman doet aan tijdrijden en that’s it. Iets anders dan die andere jongens en leeft misschien nog wel professioneler. Nog steeds knap maar je moet het wel in perspectief plaatsen.

0
aardappeljager 9 juni 2018 om 07:24

Beukeboom wordt hier nog niet afgetroefd gelukkig

0
Mwielerfan 9 juni 2018 om 09:58

@jorryt wat brengt dat perspectief jou voor inzicht. Je lijkt te suggereren dat zn prestatie daardoor minder is dan als hij ook voor langere wedstrijden zou gaan

0
Jungle Man 9 juni 2018 om 09:58

Ben benieuwd wat Lambrecht kan in de t d s

0
jorryt 10 juni 2018 om 09:48

Mwielerfan: Meer dat het niet een standaard oude knakker is maar gewoon een hele sterke renner die voor tijdrijden leeft

0

Headlines

Populair

Materiaalzone