Owain Doull stapt na Rio over naar Sky

Owain Doull stapt na Rio over naar Sky

Owain Doull - foto: Sirotti

woensdag 18 mei 2016 om 07:45

De 23-jarige Owain Doull maakt dit koersjaar nog zijn opwachting in het tenue van Sky. De baanrenner komt over van Team Wiggins, bevestigt ploegbaas Sir Dave Brailsford aan CyclingWeekly: “Hij sluit aan na de Olympische Spelen.” Doull is op de weg een allrounder, met een sterk eindschot en een goede tijdrit in zijn benen. Op het jongste WK Tijdrijden voor beloften werd hij bijvoorbeeld vijfde.

Baanprogramma bij WIGGINS
In Rio de Janeiro is Doull de Britse troef op de baan, waar hij samen met Sir Bradley Wiggins op de shortlist staat voor de ploegenachtervolging. Eind 2014 tekende de Welshman bij het Franse Europcar voor het daaropvolgende seizoen, maar kwam daar later op terug en koos voor de opleidingsploeg van Wiggins in aanloop naar de Spelen. Doull werd op de baan drie keer Europees kampioen ploegenachtervolging en haalde op diezelfde discipline de voorbije twee jaren zilver op het WK. Vooral zijn uitmuntende optreden in de meest recente Tour of Britain (2.HC) moet Brailsford hebben overtuigd. Doull werd – achter Edvald Boasson Hagen en Wout Poels – derde in het eindklassement, nadat hij in alle acht etappes bij de eerste elf (!) reed.

‘Excellente prestaties’
“Bradley was al een hele tijd blij dat een renner van zijn ploeg naar ons zou komen”, vertelt Brailsford. “Ik denk dat het voor zich spreekt waarom wij Owain bij Sky wilden hebben. Hij heeft constant excellente prestaties getoond op de baan en de weg. We denken dat hij de potentie heeft om belangrijk te zijn voor het team.” Op de weg is de Welshman de huidige Britse kampioen bij de beloften. In het verleden was hij al succesvol in de pittige Le Triptyque des Monts et Châteaux (2.2). In 2015 reed hij in de UCI Nation’s Cup U23-koersen als de Ronde van Vlaanderen (tiende), La Côte Picarde (tweede) en de ZLM Roompot Tour (zevende) in de top-10.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Hakkie2 18 mei 2016 om 07:48

Ben heel benieuwd wat Doull kan op de weg. Supertalent. Maar dit seizoen tot nu toe nog niet goed op de weg, alles even op de baan gericht.

0
Turtlehead 18 mei 2016 om 08:23

Op naar de Tour van 2021…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone