Oud-winnaar Peter Sagan rijdt nog een laatste keer de Ronde van Vlaanderen

donderdag 30 maart 2023 om 18:38
Oud-winnaar Peter Sagan rijdt nog een laatste keer de Ronde van Vlaanderen

foto: Cor Vos

Peter Sagan maakt nog een keer zijn opwachting in de Ronde van Vlaanderen. De Slowaak, die na dit seizoen stopt als fulltime wielrenner, wist de Vlaamse Hoogmis in 2016 te winnen. Dit jaar is hij de meest opvallende naam bij TotalEnergies.

De 33-jarige Sagan reed de Ronde van Vlaanderen tot nu toe tien keer. Vijf maal eindigde hij in de top-10, waaronder twee keer op het podium. Naast zijn zege in 2016 was Sagan ook tweede in de editie van 2013, achter Fabian Cancellara.

De meest recente prestaties van de drievoudige wereldkampioen wijzen er niet op dat hij nogmaals mee gaat doen om een topnotering. In de E3 Saxo Classic haalde Sagan de finish niet en in Gent-Wevelgem werd hij 83ste. Ook in het Vlaamse openingsweekend kon hij geen indruk maken.

TotalEnergies komt naast Sagan ook met renners als Edvald Boasson Hagen, Anthony Turgis en Dries Van Gestel op de proppen. Laatstgenoemde werd woensdag nog zestiende in Dwars door Vlaanderen.

Lees ook:
Peter Sagan (33) kondigt afscheid als profwielrenner aan
Lees ook:
Voorbeschouwing: Ronde van Vlaanderen 2023 – Van der Poel, Van Aert of toch Pogacar?
Dit artikel delen:

14 Reacties

poeskescherens 30 maart 2023 om 21:20

Blijft toch apart dat zulk een fenomeen als een nachtkaars uit gaat. Pas 33….Waar ligt dat aan?

2
Mooie Sjors 30 maart 2023 om 21:28

Misschien kan hij over een paar jaar, en met wat afstand, daar zelf eens een zinnig antwoord op geven.

1
plattenband 30 maart 2023 om 21:54

vrij simpel te beantwoorden denk ik:
– was al jong een topper. Daar waar anderen later doorbreken. Dus zijn lijf is sneller op.
– is financieel binnen en de koers kan ‘m vandaag eigenlijk eerder gestolen worden
– zit bij ’n Frans team waar al meer grote namen hun kaars uitgaat omdat er geen druk meer achter zit.
– is Slowaak. In Slowakije zegt de meerderheid van de bevolking nog steeds ‘Sagan, wie?’ In wielerminnende landen worden ze tot hun laatste dagen op handen gedragen. Benieuwd hoe Pog dat zal voelen later…

-3
Viktrodriguez 30 maart 2023 om 22:12

Ik denk persoonlijk dat we die ellende van die scheiding niet moeten onderschatten. Heb zo’n gevoel dat dat er harder inhakt dan zoals het overkomt. Plus waarschijnlijk geen profrenner harder getroffen door Covid dan Peter Sagan.

4
Geert88 30 maart 2023 om 22:29

Naweeën van Covid-19. Dit speelt hem nog altijd parten waarschijnlijk. En daarnaast is het een levensgenieter.

3
Posterix 31 maart 2023 om 07:39

Ik zie met name dat de bravour vertrokken is. De praatjes, de grollen, de camera weten te vinden en de camera hem. Dusdanig koersen dat iedereen naar hem kijken moet. Ik vind Sagan met name kleurloos geworden en dat druist totaal in tegen de ietwat clowneske superheld die hij was.
Ik denk inderdaad dat er allerlei oorzaken zijn voor het feit dat hij al een tijd zichzelf niet is. Ik hoop van harte dat ie zichzelf kan hervinden, binnen of buiten het wielrennen.

0
kleomantre 31 maart 2023 om 23:20

Ik zie het wel goed combineren met de melancholie van Lana del Rey, een terugblik op z’n carriere onder begeleiding hiervan.

0
Romāns Vainšteins 1 april 2023 om 07:49

Het komt allemaal neer op hetzelfde: de gemiddelde volger vindt dat ex-toppers zielig zijn en kappen moeten als ze niet meer meekunnen. En dat terwijl die renners het zelf best leuk vinden om een aantal fade-out jaren nog in het peloton mee te rijden, al dan niet vanwege geld.

Hier wordt de link nogal eens gelegd tussen plezier hebben en goed rijden. Je kan prima plezier hebben en bagger rijden dan wel perfect rijden en je bagger voelen. Een snelle blik vanuit langsvliegend motardoogpunt gaat je daarin niet wijzer maken.

0
4 Jours de Dunkerque 30 maart 2023 om 22:22

Het talent is er zeker nog, maar echte doelen op de weg zal hij niet meer hebben? Waarschijnlijk begint hij het gewoon saai te vinden. En wellicht helpt de omgeving ook niet mee: lang niet iedere renner kan aarden in Franse dienst.

1
Arry1338 30 maart 2023 om 19:55

Laatstgenoemde zat voor de val van Merlier en heeft sinds dat moment enkel gevolgd met een 16e plek als schakel resultaat. Dan kun je beter Turgis belichten die er wél vanuit zijn niveau staat en al eens in beeld heeft gereden.

0
Kopinkas 31 maart 2023 om 07:31

Ooit de Hogepriester van de Hoogmis, nu niet eens een misdienaar (want dat zit niet in zijn aard). Het doet pijn om hem zo gelaten te zien rondrijden. De Eden Hazard van de weg…

0
Romāns Vainšteins 31 maart 2023 om 07:46

Mij doet dat in de marge rondrijden van voormalige toppers werkelijk nooit ‘pijn’, ik ga er altijd juist van uit dat ze nu meer genieten van de omgeving en ambiance, en vooral ook volledig onverschillig zijn voor wat de volger voelt.

1
Kopinkas 31 maart 2023 om 19:43

@rv
Ja, het plezier spat er al een tijd zichtbaar van af bij Sagan …

0
Romāns Vainšteins 31 maart 2023 om 20:41

Geen idee. Hij komt alleen in beeld wanneer hij er af moet en dan niet meer. Wat ie verder allemaal uitvreet onderweg hebben we geen idee van.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone