zaterdag 8 juli 2023 om 17:49

Oud-ploegmaat en coach Mark Renshaw over val Cavendish: “Ik moest huilen”

Video Naast de zege van Mads Pedersen wordt etappe acht in de Tour vooral gekenmerkt door de opgave van Mark Cavendish. De sprinter van Astana Qazaqstan kwam gedurende de rit ten val en greep direct naar zijn schouder. Zijn coach en voormalig lead-out Mark Renshaw reageert aangeslagen. “Het is een grote klap voor ons”, vertelt Renshaw aan onder andere WielerFlits.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het is voor Renshaw moeilijk om te bevatten. Deze Tour de France kent hoge pieken, maar ook diepe dalen. “Gisteren finishen we als tweede en dat dit dan vandaag gebeurt bij Mark. Het is moeilijk omdat we weten dat hij in vorm is en de goede benen heeft.”

Renshaw heeft geen tijd gehad om uitgebreid Cavendish te spreken, maar weet hoe de Brit zich nu voelt. “Wat ik nu weet is dat hij heel teleurgesteld is. Hij is onderweg naar het ziekenhuis en de dokter van het team is onderweg daarnaartoe. Ik wil niet te veel voor hem spreken, maar hij baalt enorm.”

Voor de oud-ploegmaat van Cavendish komt de opgave ook hard aan. De speciaal voor deze Tour aangestelde coach reageerde dan ook geëmotioneerd na de valpartij. “Ik zal niet liegen: ik moest huilen. Het was veel werk om hier te staan in deze vorm. Ik mag mijzelf gelukkig prijzen dat ik op het laatste moment erbij ben betrokken.”

Nu rest Astana Qazaqstan nog twee weken koers in Frankrijk. Ondanks het verlies van de kopman blijft de ploeg strijdvaardig. “Deze laatste dagen waren mooi. Het kan niet beter. Wij zullen gefocust blijven en we hebben nog steeds werk te doen in deze Tour, maar het is een grote klap. We zullen Cav proberen te eren met een zege, maar het verlies blijft erg lastig.”

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
8 juli 2023 18:20
Wat een misplaatst gejank tegenwoordig. Ik geef eerlijk toe dat ik eerder deze week ietwat vochtige ogen kreeg toen ik van het lot van Victoria Amelina op de hoogte werd gesteld, maar dat is natuurlijk totaal onvergelijkbaar.
    9 juli 2023 01:06
    De meeste reacties van Alfred Nixendlrf alhier zijn misplaatst.

Reacties zijn gesloten.