Otto Vergaerde kiest voor Trek-Segafredo: “Stap in de goede richting”

donderdag 26 augustus 2021 om 11:31
Otto Vergaerde kiest voor Trek-Segafredo: “Stap in de goede richting”

foto: Cor Vos

Dat Otto Vergaerde vanaf volgend seizoen uitkomt voor Trek-Segafredo, was begin juli al te lezen op WielerFlits. Hij tekent er voor twee jaar. Nu heeft de 27-jarige Oost-Vlaming via zijn nieuwe ploeg gereageerd op zijn transfer. “Ik heb niet getwijfeld of een transfer naar Trek-Segafredo een stap in de goede richting was”, aldus Vergaerde, die na drie jaar vertrekt bij Alpecin-Fenix.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik kies voor een nieuwe uitdaging, terwijl ik ook al een basis heb door mijn vriendschap met Jasper Stuyven en Edward Theuns”, legt Vergaerde uit. Bij Trek-Segafredo wordt hij helper van kopmannen Stuyven en Mads Pedersen. “Ik ben klaar voor een nieuwe ervaring in de wetenschap dat ik aansluit bij een solide en ambitieuze ploeg voor de voorjaarsklassiekers. Dat is mijn favoriete terrein en daar heb ik al veel ervaring opgedaan.”

Vergaerde vindt het een spannende overstap. “We rijden een volledige WorldTour-kalender en de ploeg heeft ook een structuur voor de grote rondes en een andere benadering van de koersen. Dat is voor mij een belangrijke kans om verder te leren en te verbeteren”, geeft hij aan. “Ik wil het vertrouwen van de ploeg terugbetalen. Ik hoop een betrouwbare helper te zijn voor mijn kopmannen. Elke kopman heeft hulp nodig en ik wil er staan voor Jasper en Mads om ze de best mogelijk steun te geven.”

Waardevolle helper
Algemeen manager Luca Guercilena benadrukt de ervaring en betrouwbaarheid van Vergaerde. “Hij is een serieuze prof met een opmerkelijke kennis van het koersen in het voorjaar. Hij wordt een waardevolle helper. Zijn profiel past precies bij wat we nodig hebben, want we willen graag onze selectie met veel potentieel behouden”, vertelt de ploegbaas.

Vergaerde begon zijn profcarrière bij Sport Vlaanderen-Baloise. Na drie jaar maakte hij de overstap naar Veranda’s Willems-Crelan, maar toen die ploeg overgenomen werd door Nick Nuyens, bleek daar geen plaats meer voor de Gentenaar. Vergaerde vond onderdak bij WSA Pushbikers, een Oostenrijkse niet-professionele continentale ploeg. Na een jaartje in volledige anonimiteit kreeg hij een nieuwe kans bij Corendon-Circus, intussen Alpecin-Fenix, en greep die met beide handen.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Dario Koelkast 26 augustus 2021 om 11:55

Stuyven, Theuns, Pedersen, Simmons aardig ploegje voor het voorjaar.

0
Murcia 26 augustus 2021 om 11:55

Kan bij zijn vrienden gaan rijden en dat is ook wat waard. Aardige knecht maar ze gaan bij AF ook geen slapeloze nachten hebben nu hij weg is.

0
EricV 26 augustus 2021 om 12:38

Hij wilt niet meer voor een winnaar gaan werken maar voor b garnituur.

0
Massimo Bataille 26 augustus 2021 om 13:42

wie zegt dat Alpecin hem een contractverlenging heeft aangeboden?

0
jooprioolpijp 26 augustus 2021 om 14:02

Zal bij Trek ook wel wat meer gaan verdienen, AF mag immers lagere lonen betalen ivm geen WT zijn.

0
Adorni 26 augustus 2021 om 14:34

Dat werken voor een winnaar lijkt wel mooi en Vanderpoel boert er goed bij, maar als je als pct-renner fietst tegen een jaarsalaris van 32.000 (het minimum) en je kan je verbeteren, een knecht in de WT verdient schijnbaar een 100.000-250.000, dan is de keuze mooi gemaakt.
Met de overwinningen van de kopman beleg je geen boterhammen, laat staan dat je er een huis mee koopt.

0
Chasse_patate 26 augustus 2021 om 13:52

Prima stap naar de WT lijkt me zo.

0
ssj 26 augustus 2021 om 14:09

Wat zou er opmerkelijk zijn aan zijn kennis over het koersen in het voorjaar?

0
Michiel 26 augustus 2021 om 15:46

Hij kende de weg

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone