Óscar Rodríguez: “Om Valverde te verslaan, moet je mee zijn in de vlucht”

vrijdag 7 september 2018 om 19:46
Óscar Rodríguez: “Om Valverde te verslaan, moet je mee zijn in de vlucht”

Oscar Rodriguez - foto: Luis Ángel Gómez

Óscar Rodríguez had de dertiende rit van de Vuelta a España al in gedachten, zei hij na zijn sensationele etappezege in het flashinterview. De pas 23-jarige Spanjaard van Euskadi-Murias was mee in de lange vlucht die uit de greep van het peloton wist te blijven. Op de steile slotklim naar La Camperona reageerde hij op het juiste moment op een aanval van Rafael Majka en Dylan Teuns, die hij even later zelfs los reed – waarna hij naar het dagsucces soleerde.

“Om mensen als Alejandro Valverde te verslaan, moet je mee zijn in de ontsnapping. Maar toen Rafal Majka aanging op de slotklim, wist ik dat ik hem moest volgen tot de top. Anders was ik gezien”, blikte Rodríguez terug. “Maar toen kwam ik dichterbij en toen ik bij ze terugkwam, zag ik dat hun gezichten vertrokken waren van de pijn. Ik ging dan wat harder rijden en vervolgens was ik weg.”

Hij gaf toe dat hij tempoversnellingen maar lastig vindt en hield zich dan ook voor dat hij beter op zijn eigen tempo kon klimmen. “Aan de finish was ik al blij dat ik kon ademen, maar ik voelde ook een immense vreugde voor iedereen die in mij gelooft en voor de ploeg. Veel mensen verdienen dit. Ik ga met volle teugen van deze overwinning genieten, want ze zijn zeldzaam – helemaal in de Vuelta.”

Het nieuwe Euskaltel-Euskadi
Rodríguez bezorgde Euskadi-Murias hiermee een prachtig succes – in het eerste jaar als ProContinentale formatie meteen een zege in een grote ronde. “Onze ploeg gaat vooruit, maar we hebben nog wat meer hulp nodig om een geweldig team te zijn. Wat mij betreft is het nieuwe Euskaltel-Euskadi geboren, een eersteklas team dat in staat is om mee te vechten in elke koers waarin we starten. Vandaag zagen we bovendien veel Baskische fans”, zei hij tot slot.

Dit artikel delen:

5 Reacties

ah-ja 7 september 2018 om 20:18

Wat een held!

Gebruikersnaam 7 september 2018 om 20:34

Blijft apart. Niet alleen een renner van een nietig team, maar ook nog eens met voorsprong de minst bekende van dat nietige team en degene die daar dit jaar het minste heeft gepresteerd.

Was natuurlijk wel goed in Portugal, maar we weten allemaal wat men meestal moet doen om goed te zijn in Portugal, dus dat is niet meteen een pluspunt.

Wheely 7 september 2018 om 21:34

Of, om Valverde te verslaan moet je…
A. Aan de wagen hangen.
B. Een motortje in je fiets doen.
C. EPO gebruiken.
D. Een combinatie van alledrie.

Frits des Jeux 7 september 2018 om 22:32

Gewoon ontzettend leuk dit soort jongens die een rit winnen. Dit gebeurt helaas wat te weinig in de Tour waar de laatste jaren grote namen alle etappes winnen. Ik kan wel genieten van dit soort surprises.

assen 8 september 2018 om 09:42

Indrukwekkend. Leuk. Dat wat wielrennen de mooiste sport van allemaal maakt.

Headlines

Materiaalzone

Populair