Oscar Freire ziet af in Vuelta

vrijdag 3 september 2010 om 10:05

Oscar Freire beleeft momenteel een moeizame Vuelta a España. De drievoudig wereldkampioen is herstellende van een operatie aan opspelende poliepen in zijn neus- en kaakholte. In Spanje hoopt hij zich in tijd in vorm te fietsen voor het WK maar dat verloopt nog niet volgens plan.

Donderdag kwam de Spajaard op tien minuten binnen van ritwinnaar Thor Hushovd. Hij moest op de laatste klim, minder dan 20 kilometer van de finish, het peloton laten gaan. “Het was een slechte dag voor mij,” vertelde Freire aan persbureau EPA. “Ik had moeite met ademen en zag al snel in dat het er niet in zat voor mij. Toch was het wel een etappe was die mij moet liggen.”

De Rabobank-renner heeft er alle vertrouwen in dat hij op tijd fit zal geraken voor het wereldkampioenschap. “Ik moet deze Vuelta gebruiken om in vorm te raken voor het WK. Op het moment maak ik me nog niet al te veel zorgen. Het zou vervelend zijn wanneer er nog maar twee weken tot het WK waren, maar ik ben er zeker van dat ik binnen een maand beter ben.”

Lees ook:
Freire op tijd fit voor Vuelta en WK

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone