Orica-GreenEDGE met Weening en gebroeders Yates naar San Sebastián

woensdag 29 juli 2015 om 11:11
Orica-GreenEDGE met Weening en gebroeders Yates naar San Sebastián

Foto: Sirotti

Orica-GreenEDGE heeft bekendgemaakt welke renners gaan starten in de Clásica San Sebastián. De Australische formatie komt met Pieter Weening en de gebroeders Yates naar de Baskische eendagskoers.

“Dit is een pittige wedstrijd”, zegt ploegleider Neil Stephens op de website van het team. “De koers zou een aantal van onze renners goed moeten liggen, vooral de gebroeders Yates.” Adam Yates leek vorig jaar op weg naar een goede uitslag, maar in de afdaling van de laatste beklimming kwam hij ten val. “We hadden toen een goede kans op minstens het podium”, oordeelt Stephens. “Dit jaar willen we ons in dezelfde positie brengen, een positie om voor winst te kunnen gaan.”

De helft van de selectie was de afgelopen weken actief in de Ronde van Frankrijk. Onder meer Pieter Weening reed La Grande Boucle.

Selectie Orica-GreenEDGE voor Clásica San Sebastián 2015
flag-nz Sam Bewley
flag-au Luke Durbridge
flag-au Michael Hepburn
flag-be Jens Keukeleire
flag-au Cameron Meyer
flag-nl Pieter Weening
flag-gb Adam Yates
flag-gb Simon Yates

Dit artikel delen:

6 Reacties

Chaba 29 juli 2015 om 11:14

Normaal zou ik Adam ook dit jaar weer verwachten maar het is een beetje afwachten hoe hij uit de Ronde van Frankrijk is gekomen. Het zou best kunnen dat hij nu wat minder fris is en wat meer moeite heeft te strijden voor de zege.

LyndaLid 29 juli 2015 om 11:16

Het is voor mij nog steeds volslagen willekeur welke van de Yates broertjes nou het meeste kans maakt, ook met de prestatie van Adam van vorig jaar in acht genomen. Op de Alpe d’Huez was Simon nog sterker, hoorde zelfs bij de besten. Groot fan van allebei dus ik moedig ze graag aan! Vind het prachtig om dit soort jonge, zuivere (neem ik althans aan) renners tegen mannen als Valverde en Gilbert te zien strijden!

LaurentJalabert 29 juli 2015 om 11:42

@LL, het schijnt dat ze voor de race een muntje opgooien wie van hen vandaag de “goede benen” krijgt. Ik heb zo ook nog nooit beiden tegelijkertijd goed gezien.

Netraam 29 juli 2015 om 11:49

@LaurentJalabert
Tour de l'Avenir die Adam won met 2 etappes voor Simon?
EDIT: Toen viel het muntje zeker op de rand :P

LyndaLid 29 juli 2015 om 11:59

En etappe 20 naar de Alpe waren ze allebei goed, verder idd niet dat ik me kan heugen.

rennerske 29 juli 2015 om 12:11

Vanuit de buik van het peloton begrepen dat Simon de hele dag in de boter trapt.

Headlines

Materiaalzone

Populair