Orica-GreenEDGE hoopt Simon Yates op te kunnen stellen in de Tour

donderdag 9 juni 2016 om 16:57
Orica-GreenEDGE hoopt Simon Yates op te kunnen stellen in de Tour

Foto: Sirotti

Orica-GreenEDGE hoopt Simon Yates te kunnen laten starten in de Tour de France. De 23-jarige Engelsman werd tijdens Parijs-Nice betrapt op gebruik van het middel Terbutaline, maar wacht nog steeds op uitsluitsel van de UCI.

De verwachting is dat de UCI binnen twee weken uitspraak doet. Waarschijnlijk krijgt Yates een waarschuwing of een straf met terugwerkende kracht. “Als hij de Tour de France mag rijden, is hij daar klaar voor”, vertelde teambaas Shayne Bannan aan Cycling Weekly. “Hij mist wat koerskilometers, maar de wedstrijd duurt drie weken.”

De ploeg hoopt hem ter voorbereiding op te stellen in de Ronde van Slovenië, die volgende week donderdag van start gaat.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Orakel 9 juni 2016 om 17:07

Het beleid van ASO kennende zitten ze hier niet op te wachten. Zal wel achter de schermen een selectie voor de Vuelta worden (wat niet eens verkeerd kan uitpakken voor Simon Yates).

Zelf vind ik dat op administratieve fouten een symbolische straf van pakweg 6 weken moet staan die ook geld als eerste positieve test. Dit voor het in het diskrediet brengen van het wielrennen. Two strikes and you are out is dan de sanctie die boven het hoofd hangt om de mensen scherp te houden om niet voor de tweede maal een stommiteit (of risicovolle gloeitijd) te begaan.

Deoudjes 9 juni 2016 om 17:24

[email protected]
goed idee

Janjanssen98765 9 juni 2016 om 18:48

@orakel

Maar dan is dadelijk bij elke positieve test de dokter opeens “vergeten” een attest te schrijven.

bilthoven 9 juni 2016 om 18:49

Helemaal mee eens! Deze man staat al 2 maanden aan de kant, zonder te weten waar hij aan toe is.

Speedy 9 juni 2016 om 21:41

@Orakel
Ook helemaal me eens.
En “out” moet ook “out” betekenen, dus dan ook echt levenslang.

Ik denk dat bij duidelijk dopinggebruik alleen een automatische levenslange schorsing genoeg tegengewicht kan bieden tegen de voordelen van doping.

Greg4ever 9 juni 2016 om 21:43

…Zonder te weten waar hij aan toe is? Kom nou, hij is geen slachtoffer ofzo?

Yates weet heel goed waar hij aan toe is.. nl dat ie positief was en daar staat standaard een straf op. Alles minder dan dat is dus meegenomen.

Spreekt voor zich dat de UCI bij een dergelijk verhaal extra zorgvuldig beoordeelt of er idd sprake is van verzachtende omstandigheden … de kans op precedent werking van een lul verhaal accepteren lijkt me levensgroot.

Edit Yates mag dus blij zijn dat t even duurt en dat ie niet al direct de standaard 2 jaar schorsing aan z'n broek heeft gekregen.

Polleke 10 juni 2016 om 21:04

De ploeg zou zich erg koest moeten houden in dezen…druk zetten zou wel eens verkeerd kunnen uitpakken, tenslotte hebben zij een onbrgrijpelijke blunder begaan…

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair