Orica-BikeExchange met Chaves naar Tour Down Under

Orica-BikeExchange met Chaves naar Tour Down Under

foto: ANSA

woensdag 23 november 2016 om 11:09

Esteban Chaves trapt 2017 af in Australië, het land van zijn ploeg Orica-BikeExchange. De Colombiaanse publiekslieveling zal debuteren in de Tour Down Under, om daarna ook nog in de Cadel Evans Great Ocean Road Race en de Herald Sun Tour te rijden.

Orica-BikeExchange luistert naar de aanhang. “We weten dat de Australische fans hem graag Down Under willen zien. Dit is iets waar ze een tijd lang om gevraagd hebben”, aldus ploegleider Matt White. “We zijn blij dat we dit in zijn programma voor 2017 hebben kunnen plannen en ik vertrouw erop dat hij niet zal teleurstellen.”

Chaves zelf kijkt uit naar de wedstrijden in januari. “Deze wedstrijden zijn superbelangrijk voor Orica-BikeExchange. We kunnen alleen maar deze drie wedstrijden in Australië rijden, dus ik ben blij om er dan te zijn met de ploeg.”

Na zijn Giro-ritzege en podiumplaatsen in de Giro en de Vuelta was Chaves afgelopen seizoen ook nog de beste in de Ronde van Lombardije. “Soms kan ik niet geloven dat dit allemaal gebeurd is”, kijkt Chavito terug.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Agos-Vidalos 23 november 2016 om 12:46

Prachtige wielrenner die bovendien niet bang is om te verliezen. Voor mij een voorwaarde om grote overwinningen te boeken.

denistel 23 november 2016 om 12:55

hij durft wel en dat siert em.

KnightBiker 23 november 2016 om 17:05

Wellicht durft hij wel maar hij heeft er niets te zoeken behalve kilometers maken. er zit in het parcours maar 1 plek waar hij iets zal kunnen: de Corkscrew klim. Willunga Hill is in principe al te makkelijk.

Turtlehead 23 november 2016 om 18:22

Dit is goed voor de PR en om het voorjaarsbloed weer te laten stromen. Die gaat heus geen top zijn daar. Geeft ook niks, ik kan haast niet wachten ;)

Headlines

Materiaalzone

Populair