Organisatie verwacht topdrukte in Hoogerheide: kaartverkoop loopt goed

donderdag 2 februari 2023 om 08:38
Organisatie verwacht topdrukte in Hoogerheide: kaartverkoop loopt goed

foto: Cor Vos (archief)

Op vrijdag, zaterdag en zondag is Hoogerheide het decor van een nieuwe editie van de wereldkampioenschappen veldrijden. De organisatie achter het evenement heeft niet te klagen over een gebrek aan belangstelling. De teller van de kaartverkoop gaat nu al richting de 40.000.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“En er is nog speling. We hebben per dag een capaciteit van 40.000 man, dus we zijn nog niet uitverkocht”, geeft voorzitter Jan Prop aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Wat er nog aan verkoop aan de deur bijkomt, is moeilijk te zeggen. In 2014 verkochten we in totaal 52.000 kaarten. Dus wellicht zitten we daar weer in de buurt.” Voor de zondag, de dag van het duel tussen thuisfavoriet Mathieu van der Poel en Wout van Aert, zijn er momenteel 28.000 kaarten verkocht.

Prop: “Voor de zaterdag zitten we tussen de 8.000 á 10.000. Jammer dat Marianne Vos er dan niet bij is, die is hier altijd een grote publiekstrekker. Maar laten we Puck Pieterse en Fem van Empel nu niet vergeten. Die twee gaan er een mooie strijd van maken. Wellicht ziet het publiek op zaterdag bij de dames een bijzonder spectaculaire wedstrijd en besluiten ze om zondags terug te komen of álsnog te komen.”

Na het WK
Er is met andere woorden veel animo voor het WK in Hoogerheide, maar de grote vraag is wat de verdere sportieve toekomst brengt voor de Noord-Brabantse plaats. De mondiale titelstrijd zou weleens het laatste evenement kunnen zijn in het geboortedorp van Adrie van der Poel. Er hangen donkere wolken boven de cross in Hoogerheide. “Of dit WK ook meteen de laatste cross is? Ik durf er nog geen antwoord op te geven. In je achterhoofd houd je er ergens rekening mee”, liet Prop afgelopen zondag nog weten.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Gebruikersnaam 2 februari 2023 om 12:21

3x zoveel voor de mannen als voor de vrouwen is toch wel een erg groot verschil. Al kan het natuurlijk ook gewoon over 20.000 Belgen gaan.

0
Koers 2 februari 2023 om 13:28

Er is ook wel wat meer strijd (tussen verschillende landen) bij de mannen dan bij de dames natuurlijk. De Belgen blijven die dag lekker thuis. En niet iedereen heeft de centen nog de wil om naar beide dagen te gaan, dan zou mijn keuze ook de zondag zijn.

1
Brabander 2 februari 2023 om 14:45

Zaterdag of zondag scheelt ook nogal hè. Dat is wel het jammere aan het WK. Dat het op 2 verschillende dagen is. Normaal krijg je 2 crossen voor de prijs van 1

0
Oblomov 2 februari 2023 om 15:44

Ter vergelijking: Valkenburg kwam uit op 13.000 bezoekers op zaterdag en 27.000 op zondag. Daar was volgens de organisator 1/3 van de toeschouwers Nederlander en de rest voor het overgrote deel Belgen (lees: Vlamingen).

Inmiddels is Sanne Cant bij de vrouwen weggevallen uit de top, dus dan zullen de verhoudingen nog wat schever komen te liggen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone