Organisatie Ronde van Drenthe doet aangifte

vrijdag 13 maart 2015 om 12:04
Organisatie Ronde van Drenthe doet aangifte

© Foto Rudie Ottens - www.ottie.nl

De organisatie van de Ronde van Drenthe heeft aangifte gedaan tegen de toeschouwer die een zware val veroorzaakte in Dwingeloo. Loren Rowney werd door een uitgestoken arm onderuit gehaald en brak bij deze val haar sleutelbeen.

Organisator Femmy van Issum vermoedt geen opzet. “Niemand doet zoiets expres”, liet ze weten aan RTV Drenthe. “Maar ik wil wel graag in contact komen met de persoon die z’n hand uit heeft gestoken. Op die manier kunnen we het via de verzekering goedmaken voor Rowney. Ze is toch een tijd uitgeschakeld en vrouwelijke wielrensters worden nu eenmaal niet zo goed betaald als de mannen.”

Drentse 8 van Westerveld -

De sprint werd gewonnen door Giorgia Bronzini, voor Valentina Scandolara en Annemiek van Vleuten.

Bekijk hier de bizarre val in Dwingeloo:

Dit artikel delen:

44 Reacties

Koel 13 maart 2015 om 12:22

Zou het zo kunnen zijn dat hij een foto wilde maken….?

wielermaster 13 maart 2015 om 12:43

Onnadenkendheid en geen idee hoe hard een wielrenner echt gaat. Ik heb zelf meegemaakt toen de Vuelta door Zutphen reed dat een toeschouwer heel enthousiast met een boodschappentas stond te zwaaien terwijl de kopgroep vlak langs het publiek reed om uit de wind te blijven.
Toen ik hem daar op aansprak keek ie me aan of ie water zag branden, die wielrenners kunnen toch wel "even" uitwijken ?

Wheely 13 maart 2015 om 12:47

@wielermaster
Klopt, mijn vriendin schrok zich ook rot toen nota bene Nibali haar een keer bijna van de sokken reed, wist niet wat ze meemaakte. Ik in extase natuurlijk.

denistel 13 maart 2015 om 12:58

je moet dat idd niet onderschatten.maar heb de laatste jaren het id dat er steeds meer publiek staat dat zelf op tv wil komen of beelden/foto,s maakt zonder echt de koers inde gaten te houden.

remco2103 13 maart 2015 om 12:59
Quote:
Ik heb zelf meegemaakt toen de Vuelta door Zutphen reed dat een toeschouwer heel enthousiast met een boodschappentas stond te zwaaien terwijl de kopgroep vlak langs het publiek reed om uit de wind te blijven.

Onder andere Lars Boom destijds ;)

Wheely 13 maart 2015 om 13:11

Mooi ze hebben nu ook echt aangifte gedaan.

ikbenprocycling 13 maart 2015 om 13:12

Nogal wat gewoon wielerpubliek langs de koers is tenenkrommend dom en link qua positionering, maar deze kl**tz*k lijkt mij crimineel. Het lijkt me tenminste niet aannemelijk dat hij geduwd werd en tegen en over het hek viel oid.

Bettinwel 13 maart 2015 om 13:17

@ikbenprocycling:

Loren is een vrouwtje.

123poetertjes 13 maart 2015 om 13:24

@Bettinwel
Uitstekende constatering. Nu even de post herlezen.

Bettinwel 13 maart 2015 om 13:29

Ja, je hebt gelijk.

bertus11-11 13 maart 2015 om 13:31

Ik snap niet dat er mensen zijn die het excuus zoeken in het ‘al een tijdje op de boarding slaan’ Als je nu eens echt goed kijkt, slaat hij inderdaad al een tijdje op de boarding, maar zodra zij voorbij komt rijden strekt hij zijn arm veel verder uit dan daarvoor…..duidelijk bewust dus. en van een camera in de hand is al helemaal geen sprake.

Skedel 13 maart 2015 om 14:14

Alle gekheid op een stokje… Waarom zou je het risico lopen dat je mikpunt word van zo een heksenjacht.. En is het niet gewoon aan deze renners om uit hun doppen te kijken.

inlinewout 13 maart 2015 om 16:28

@Skedel
Pardon! Er staan hekken met boarding erop. De toeschouwers buiten het hek, de rensters blijven binnen de hekken/boarding, en hebben oog voor elkaar, veel meer uit je doppen kijken kan je niet doen als je bij 60km per uur alles geeft. Als je dan op toeschouwers moet letten ben je kansloos voor de overwinning.
Zoals ik het zie grijpt die toeschouwer (expres of per ongeluk) naar haar stuur. Lijkt me terecht dat daar aangifte van is gedaan zodat onderzoek uit kan wijzen of er sprake is van opzet.

Kelder is de Man 13 maart 2015 om 16:56

Skedel.. Ok… Absurder heb ik ze niet vaak gehoord.

Angus 13 maart 2015 om 17:11

Niemand maakt me wijs dat dit een ongelukje is. Hij staat half gebukt, houdt z’n hand voor het stuur, en komt dan rechtop staan. Pure opzet.

Ciclismo92 13 maart 2015 om 17:20

Als dit opzet is, ben ik wel heel benieuwd naar het motief van die man. Hoe raar het er ook uit ziet, waarom zou je in vredesnaam zoiets bewust doen?

Coldeportes 13 maart 2015 om 17:25

@ciclismo
Omdat de wereld is doorgedraaid, inclusief de ouderen onder ons. Valt helaas in de categorie 'verwarde mannen die iets geks doen'….. Hij grijpt/slaat bewust naar het stuur. En ja, waarom? Omdat het kan, omdat hij een opwelling kreeg, omdat hij boos was, omdat hij……. Wie zal het zeggen. Misschien weet hij het zelf niet eens, in zijn verwarde toestand ;). Wel duidelijk een gevaar voor anderen.

Edit: op de foto bij het artikel is ook duidelijk een volledig uitgestrekte arm te zien, die ver uitsteekt. Begrijp niet dat niemand hem herkend heeft, of zichzelf nog niet heeft gemeld. Of zou hij het nieuws niet volgen ;)

rahimns 14 maart 2015 om 01:35

@Koel ik denk dat je wel eens gelijk kan hebben, hij heeft zijn hand als een kommetje en het lijkt idd of hij een telefoon of een klein fototoestel vasthoudt…

DonQuijote 14 maart 2015 om 08:47

Zijn hele lichaamstaal ( wat we van zijn hoofd en arm kunnen zien dan) duidt op een welbewuste actie. Hij grijpt echt naar haar stuur. Man van middelbare leeftijd. Lijkt me niet zo moeilijk die man te vinden. En dat de ploeg geen aangifte doet… vreemd.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair