Organisatie UAE Tour, Mosca wint in China, Marc Herremans

dinsdag 11 september 2018 om 16:35
Organisatie UAE Tour, Mosca wint in China, Marc Herremans

foto: Sirotti

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de UAE Tour, de Tour of China I en de nieuwe functie van Marc Herremans.

Organisatie nieuwe UAE Tour optimistisch over toekomst

Het peloton rijdt de nieuwe UAE Tour in 2019 van Abu Dhabi naar Dubai. Een jaar later rijdt men in tegengestelde richting. Dat maakte de organisatie bekend in een persbericht. Het volledige parcours wordt op een later moment duidelijk.

De UAE Tour, die van 25 februari tot en met 2 maart op de kalender staat, is een mengeling van de huidige rondes van Abu Dhabi en Dubai. RCS Sport, de organisatie van de nieuwe wedstrijd in het Midden-Oosten, is optimistisch. Het wil de ronde in de toekomst uitbreiden met meer etappes.


Jacopo Mosca wint in Tour of China I

Jacopo Mosca heeft een goede slag geslagen in de Tour of China I. De Italiaan van Wilier Triestina-Selle Italia kwam als eerste over de meet van de vierde etappe in Chongqing Liangping. Met zijn zege komt Mosca op de tweede plaats in het algemeen klassement, op acht tellen van klassementaanvoerder Juan Sebastián Molano. In de etappe werd Australiër Sam Crome tweede en eindigde Damiano Cima van Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini op de derde plek. De Tour of China I duurt nog tot en met zaterdag.

Marc Herremans sportief coördinator Pauwels Sauzen-Vastgoedservice

Het Belgische veldritteam Pauwels Sauzen-Vastgoedservice heeft Marc Herremans weten te strikken als sportief coördinator. De 44-jarige ex-triatleet volgt het spoor van de gebroeders Sweeck, die hij al een tijd coacht. Herremans – die als schakel zal dienen tussen het teammanagement en de ploegleiding – spreekt op de ploegsite van “een logische stap”. De Belg was ook jarenlang de persoonlijke begeleider van Kevin Pauwels.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Agos-Vidalos 11 september 2018 om 10:26

De vierde grote ronde!

0
Sephiroth 11 september 2018 om 10:40

Waarom niet? Ik zou het wel mooi vinden hoor, nu nog een gecombineerd ploegenklassement aan al die rondes van 7 dagen+ verbinden en zorgen dat je er 1tje op elk continent het t. Dan kan je tenminste een rondeklassement presenteren naast dat van 1 daags koersen.

Maak je hier een groter sprinter Gala, veelvuldig bonus seconden te verdienen onderweg, en 1 min voor de ritwinnaar.

0
Wheely 11 september 2018 om 10:50

Huh?

0
Mwielerfan 11 september 2018 om 18:04

Herremans begeleider van Kevin pauwels en naar dit team. Eindelijk de opmaat voor Kevin pauwels Naar team pauwels?

0
WernerFranke 11 september 2018 om 20:18

Geen Alaron in het WK :'(

0
Polleke 11 september 2018 om 20:34

Draai of keer het, rek het uit, het blijft een onwaardige WT-koers…in dat hele land is 1 helling en die beslist over de uitslag, al rij je 8 weken in alle mogelijke richtingen door die zandbak…

0
EddyB1958 12 september 2018 om 08:47

Is er al vermeld dat Herremans het 16 jarige multitalent Shirin van Anrooij onder zijn hoede heeft. Zij treedt dit seizoen aan bij de dames elite,en hoopt binnen 2 jaar de eerste wereldkampioene bij de junioren te worden. Dus weer een Nederlandse erbij in het veld,onze Vlaamse meisjes zijn zwaar in de minderheid aan het komen.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone