Organisatie Herald Sun Tour zet nu al streep door editie van 2021

vrijdag 21 augustus 2020 om 09:28
Organisatie Herald Sun Tour zet nu al streep door editie van 2021

Jai Hindley won dit jaar de Herald Sun Tour - foto: Cor Vos (archief)

We zijn nog volop bezig aan het wielerseizoen 2020, maar de organisatie van de Herald Sun Tour heeft vandaag al besloten om een streep te zetten door de editie van volgend jaar. “De huidige coronacrisis brengt te veel onzekerheden met zich mee”, zo klinkt het.

De Australische wielerkoers wordt verreden in de staat Victoria. Enkele weken geleden werd deze staat geconfronteerd met een nieuwe uitbraak van het coronavirus. “We hebben er lang over nagedacht, maar de situatie in Victoria is op dit moment gewoon te onzeker. Er zijn momenteel gewoon te veel uitdagingen”, aldus de organisatie.

“We willen alle sponsoren, ploegen, renners, officials en fans bedanken voor de steun en we kijken alweer uit naar de editie van 2022.” Ook de Women’s Herald Sun Tour gaat volgend jaar dus niet door. De manneneditie werd dit jaar gewonnen door Jai Hindley, die uitkomt voor Team Sunweb. De 24-jarige Australiër was ook de beste in twee bergetappes.

De beloftevolle Hindley versloeg Sebastian Berwick (de nieuwe aanwinst van Israel Start-Up Nation) en Damien Howson. Dylan van Baarle won de Herald Sun Tour in 2019, terwijl ook renners als Esteban Chaves, Chris Froome en Bradley Wiggins op de erelijst staan.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Marik 21 augustus 2020 om 11:03

Ach ja en zo sudderen we nog wel een poos door hoor.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone