Organisatie GP Québec en Montréal: “Definitief besluit valt op 31 juli”

donderdag 16 juli 2020 om 18:57
Organisatie GP Québec en Montréal: “Definitief besluit valt op 31 juli”

foto: Cor Vos (archief)

De organisatie van de Grand Prix van Québec en Montréal zal op 31 juli beslissen of de wedstrijden dit jaar doorgaan. “In deze moeilijke en onzekere tijd blijven we vooral kijken naar de volksgezondheid”, zo klinkt het.

De organisatie erkent dat er de nodige problemen zijn. Zo hebben ploegen te maken met reisbeperkingen en is het voor buitenlanders bij aankomst in Canada tot 31 augustus (en wellicht ook in september) verplicht om veertien dagen in quarantaine te gaan. Verder zijn grootschalige evenementen tot minstens 31 augustus verboden.

De organisatie houdt alle opties nog open, maar wil wel zo snel mogelijk duidelijkheid verschaffen. De renners en ploegen weten op 31 juli waar ze aan toe zijn. De WorldTour-klassiekers staan gepland op respectievelijk 11 (Québec) en 13 (Montréal) september. Michael Matthews en Greg Van Avermaet zijn de laatste winnaars.

Organisatievoorzitter Serge Arsenault liet begin juli nog weten druk bezig te zijn met de voorbereidingen. Een van de zaken waar de organisatie aan heeft gewerkt, is een chartervlucht vanuit Europa. Ook moeten er speciale hotels komen die alleen voor renners en personeel bestemd zijn.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Brabander 16 juli 2020 om 19:27

Nou Romans ;)

Polleke 16 juli 2020 om 19:33

Denk dat het verstandiger is om een jaartje over te slaan, geen eer te behalen in deze omstandigheden…

Romāns Vainšteins 16 juli 2020 om 19:51

Klinkt als het ideale moment om de guillotine erbij te halen en een meer coronaproofversie, met bijvoorbeeld een uitdagend parcours in het wijdse achterland en 1 enkele stadse ronde op te werpen. Dit jaar met lokale helden en volgend jaar misschien de besten weer.

sooike 17 juli 2020 om 08:31

Ieder weldenkende renner en ploegleiding hebben deze twee koersen al lang geschrapt uit hun programma’s. Corona tiert welig in Canada en alleen de vlucht er naar toe met mondkapje is al levensgevaarlijk voor de conditie. Opheffen dus deze twee tweederangswedstrijden ! Wel jammer voor de eendagsvliegen, zoals Gesink ! Het einde van zijn loopbaan komt nu toch wel snel in zicht !

harryjohan71 17 juli 2020 om 09:15

Canada heeft Corona net zo goed onder controle als Europa. Voor het EK willen ze zelfs vliegtuigen inzetten, zodat renners de Tour kunnen rijden. Ik zie geen reden waarom er in Canada niet gereden kan worden en in Europa wel. Renners rijden ook Bourgos en daarna Polen. Ik verwacht niet dat ze deze afstand met de auto rijden. Ploegen gaan op trainingskamp op da Canarische eilanden. Ook hiervoor moeten ze 5 uur vliegen.

Krul 17 juli 2020 om 10:58

Ik zie eerder praktische/logistieke bezwaren. Met zo’n druk najaar programma is het nauwelijks mogelijk om even naar Canada te vliegen voor 2 koersen en daarna weer terug naar Europa. De meeste ploegen zijn blij als ze al hun renners in Europa hebben eind Juli, dus ik denk niet dat ze het risico willen lopen in Canada vast te komen zitten voor 2 koersen die uiteindelijk minder in aanzien zijn dan het gros van de Europese koersen.

harryjohan71 17 juli 2020 om 12:15

Welke Worldtour ploeg heeft aangegeven dat ze niet naar Canada willen? Ze komen daar heus niet vast te zitten. Het is geen Zuid-Amerika.

Headlines

Materiaalzone

Populair