Organisatie Danilith Nokere Koerse wil aanloop naar eindsprint veiliger maken

maandag 28 november 2022 om 14:28
Organisatie Danilith Nokere Koerse wil aanloop naar eindsprint veiliger maken

Renners koersen over de Nokereberg - foto: Cor Vos

Het is nog even wachten op de bekendmaking van het parcours van de eerstvolgende editie van Danilith Nokere Koerse (woensdag 15 maart), maar de organisatie doet er alles aan om de aanloop richting de traditionele eindsprint op de Nokereberg veiliger te maken.

De finale van Danilith Nokere Koerse voert over zeer smalle en technische wegen richting de finish op de Nokereberg en dat zorgt vaak voor de nodige hectiek. Door de aanloop naar de finish te wijzigen, hoopt de organisatie op een veilige finale. “Dat gaan we doen door onder meer de laatste anderhalve kilometer wat aan te passen”, laat voorzitter Robrecht Bothuyne weten aan Het Nieuwsblad.

“We rijden iets verder door op de Anzegemsesteenweg en komen dan via een scherpe bocht de Nokeredorpstraat in. Daardoor wordt de ‘trechter van de Tsjoenstraat’ vermeden en zal de snelheid waarmee de sprint wordt ingezet minder hoog zijn en dus veiliger. Veel andere ‘grote’ aanpassingen zijn er niet”, schetst Bothuyne.

De organisatie hoopt zo de kans op valpartijen te verkleinen. Drie jaar geleden werd de koers nog ontsierd door een grote valpartij, met als bekendste slachtoffer Mathieu van der Poel. De Nederlander kwam toen op hoge snelheid ten val op de kasseien van de Nokereberg, maar kwam er met wat schaafwonden en bulten nog goed vanaf.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Steven_E 28 november 2022 om 14:45

Dan vallen ze dus gewoon iets verder van de streep, in de scherpe bocht.

1
blix 28 november 2022 om 16:10

Ik woon op wandelafstand van ‘de trechter van de Tsjoenstraat’. Deze wijziging gaat de nervositeit in het peloton alleen nog maar vergroten, vrees ik. Als je niet bij de eerste 20 door die scherpe bocht aan de Nokeredorpstraat bent, kan je het al vergeten. Vanaf daar gaat in volle vaart naar beneden richting de voet van Nokereberg.

1
Marcel de Gendt 28 november 2022 om 16:36

Toch denk ik dat je beter een haakse bocht hebt waar mensen vallen, dan een trechter. Snelheid is gewoon veel lager bij een haakse bocht.

Probleem zal hem inderdaad vooral zitten in de aanloop daar naartoe. En dat zit m toch vooral in de mindset van de renners; kijk welke fratsen er uitgehaald worden in bijv de ronde van Vlaanderen (de afdaling van de nieuwe Kwaremont richting de oude) of bijvoorbeeld in LBL op sommige tussenstukken. Gewoon brede rechte wegen… daar gaat dus denk ik geen ander parcours bij helpen vrees ik.

0
Marcel de Gendt 28 november 2022 om 14:54

Benieuwd of dit nog van invloed gaat zijn op de kanshebbers. Bijv. bij de vrouwen, gaat Wiebes nog altijd topfavoriete blijven of gaat het toch meer kantelen richting de heuvelopsprinters als Vos of Kopecky?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone