Hermans moet goede klassering in Italiaanse koers laten schieten voor BK

Hermans moet goede klassering in Italiaanse koers laten schieten voor BK

foto: Sirotti

zondag 24 juni 2018 om 12:29

Vandaag zal in Binche het Belgisch kampioenschap wielrennen bij de profs worden verreden. Een van de renners aan het vertrek is Ben Hermans. En dat is opvallend, aangezien de klimmer van Israel Cycling Academy eergisteren nog derde werd in de koninginnenrit van de Adriatica Ionica Race. De reden voor zijn vroegtijdige opgave: Belgische wielerprofs zijn verplicht om te starten op een BK.

Door zijn derde plaats in de rit naar de Passo Giau was Hermans gestegen naar de zesde plaats in het klassement, op 1:45 van leider Iván Ramiro Sosa. Hij moet een goede eindklassering in de gloednieuwe rittenkoers echter laten schieten om aan de start te kunnen verschijnen van het BK. De Belgische wielerbond verplicht de renners om er te starten, behoudens blessures of andere verplichtingen.

Na afloop van de derde etappe was hij nog vol lof over zijn ploegmaten. “Zij hebben fantastisch werk geleverd. Op de slotklim besloot ik om mijn eigen tempo te rijden, en niet te reageren op aanvallen. Ik wist dat het moeilijk zou worden om te winnen, met een geweldige klimmer als Sosa als concurrent. Ik ben echter zeer tevreden met mijn prestatie in een dergelijk zware etappe.”

Hermans vindt in Binche een parcours dat wellicht vergelijkbaar is met dat van de Brabantse Pijl, een koers die hij in 2015 wist te winnen.

Dit artikel delen:

12 Reacties

TheArt 24 juni 2018 om 12:31

Edit: Is al aangepast

LaurentJalabert 24 juni 2018 om 12:35

Logisch

Mwielerfan 24 juni 2018 om 12:43

Om in een koers op te geven en dan terwijl die koers nog bezig is in een andere starten, heb je normaal toch speciale toestemming van uci nodig?

Piet Lut 24 juni 2018 om 12:49

Nee je hebt toestemming nodig can organiserende wedstrijd. Het is ook geen vrije keus van Hermans want Belgische wielerbond eist van de profs om aan de start te verschijnen

Grobbel 24 juni 2018 om 12:54

Benieuwd of er vrij veel opgaves zijn in de eerste ronde van het BK met dergelijke regels.

Onie 24 juni 2018 om 13:01

Behoudens blessures of andere verplichtingen. In een andere koers actief zijn lijkt mij een prima excuus.

Jowinho 24 juni 2018 om 13:09

Terechte regel. Een kampioenschap gaat altijd voor op een gewone wedstrijd.

koos1 24 juni 2018 om 13:26

Wat een belachelijke regel. Dat de profs startplicht hebben is een goede zaak, maar als je voor je ploeg (die je dus betaald) in een koers start en dan moet opgeven om te starten op het BK is een wel heel kromme regel. Het lijkt me dat de ploeg hier ook niet blij mee is, want een top10 plek zou toch weer de nodige punten opleveren. In dit geval zou toch gewoon de regel 'andere verplichtingen' moeten gelden, want wat valt anders onder 'andere verplichtingen'.
Daarnaast is dit 'probleem' ook door de Belgische bond zelf gemaakt, want waarom rijden de Belgen niet gewoon het BK als bijna alle andere landen dat ook doen.

oud 24 juni 2018 om 13:34

Hoe het ook zij. Voorafgaand aan deze wedstrijd wisten zij allen van de verplichting om deel te nemen aan het BK. Ik geloof ook niet dat iemand van een probleem spreekt of klaagt. Ze hebben er gewoon voor gekozen. Eerder is zo’n bewuste keuze voor een halve deelname – zoals die er helaas veel zijn – niet erg sympathiek.

Grobbel 24 juni 2018 om 13:51

Wat ik me dan afvraag is waarom er dan toch een aantal Belgen aan de start staat van Paris-Chauny vandaag? Of klopt die startlijst niet?
https://www.procyclingstats.com/race/paris-chauny-classique/2018/startlist

Volgens Sporza geldt die regel van verplicht starten ook voor continentale ploegen… En die renners lijken ook te ontbreken op de startlijst voor het BK. Dus blijkbaar is dispensatie toch mogelijk?

Verweggistan 24 juni 2018 om 13:57

Belachelijke regel, maar Hermans (en zijn ploeg) wisten dat natuurlijk toen hij aan deze Italiaanse koers begon.
@grobbel: een paar van die renners zijn beloftes. Alleen Verwaest niet. En die staat ook gewoon op de startlijst van het BK.

KnightBiker 24 juni 2018 om 14:12

Ik snap de regel wel, maar dan moet je een renner wel een parcours geven waar hij/zij iets te zoeken heeft en dat kan niet… klimmers hebben op een NK in Nederland zelden iets te zoeken, en als ze in belgie de ardennen in gaan is er voor sprinters weer niets mee aan te vangen. Kortom: men komt Met een doktors briefje en rijdt niet. Is het dan niet beter om ze toe te staan elders te koersen? Een 5000 meter loper laat je immers Ook geen marathon rennen…

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair