Oprichting vrouwenploeg Arkéa wereldkundig gemaakt

vrijdag 22 november 2019 om 17:09
Oprichting vrouwenploeg Arkéa wereldkundig gemaakt

foto: RV

Arkéa Pro Cycling Team is de nieuwe telg in het vrouwenpeloton. De komst van de vrouwenploeg van Arkéa Samsic hing al langere tijd in de lucht, maar nu zijn alle details voor volgend seizoen bekendgemaakt. Het team bestaat uit tien rensters en krijgt een professionele status.

In de mannenploeg werd al flink geïnvesteerd met de komst van onder anderen Nairo Quintana en Nacer Bouhanni, maar in september kondigde teammanager Emmanuel Hubert ook de oprichting van een vrouwenploeg aan. Gaandeweg kreeg de samenstelling van het team steeds meer vorm en werden Coupe de France-winnares Lucie Jounier, Amadine Fouquenet, Coralie Houdin en wereldkampioene duatlon Sandra Levenez al genoemd als mogelijke rensters. Ze reden al voor US Vern, het clubteam dat al door Hubert werd ondersteund.

Arkéa
Bankverzekeringsgroep Arkéa wordt de enige titelsponsor, blijkt uit een perscommuniqué dat is uitgegeven vandaag. De nieuwe UCI-ploeg, die door het leven gaat als Arkéa Pro Cycling Team, wordt geleid door oud-renster Gabrielle Rimasson, Frank Renimel is aangewezen als ploegleider en coach. Het team telt tien, vooral jonge, rensters. Met haar 40 jaar is Levenez met afstand de oudste van het stel.

“De oprichting van ons vrouwenteam dient ons wereldwijde project”, licht Hubert toe. “Dit is een sportieve en financiële investering voor de lange termijn. Daarom hebben we ervoor gekozen om te beginnen met een jonge talentvolle groep, die de ambitie heeft elk seizoen beter te worden. De ambitie is dezelfde als die van het herenteam, namelijk het hoogste niveau bereiken, geweldige wedstrijden winnen en tegelijkertijd trouw blijven aan onze waarden en aanvallende koersgeest.”

Selectie Arkéa Pro Cycling Team 2020
flag-fr Pauline Allin
flag-fr Lea Curinier
flag-ma Fatima Zahra El Hayani
flag-fr Amandine Fouquenet
flag-fr Coralie Houdin
flag-fr Lucie Journier
flag-fr Thyphaine Laurance
flag-fr Sandra Levenez
flag-fr Anais Morichon
flag-fr Gladys Verhulst

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone