Opnieuw pech voor Ten Dam in Vuelta

vrijdag 3 september 2010 om 11:01

Laurens ten Dam zette gisteren in de Vuelta zijn ongeluksjaar voort. De renner van Rabobank kwam in de slotfase ten val en liep daarbij op een ongelukkige manier een achterstand op. “Ik heb het erger meegemaakt, maar ik denk dat het gewoon niet mijn jaar is”, verklaarde ten Dam na afloop tegen Rabosport.

In de aanloop naar de laatste beklimming viel ten Dam samen met nog drie renners. Doordat de fietswissel lang op zich liet wachten verloor hij extra tijd. De uiteindelijke schade bedroeg iets meer dan twee minuten.

Zijn ploeg blijft echter optimistisch. “We hopen dat het bij schaafwonden blijft en het ziet er vooralsnog niet verontrustend uit,” vertelde ploegleider Adri van Houwelingen. Ook de gevolgen voor het algemeen klassement lijken mee te vallen. “Als de schade niet al te erg is en hij tijd krijgt om te herstellen tenminste. Het is nu vier minuten, maar ik denk dat er nog wel kansen komen. Wellicht opent dit hele verhaal nog wel meer mogelijkheden voor Laurens. In het klassement zullen ze nu niet meer zo extreem rekening houden met hem.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone