Opmerkelijk: Groupama-FDJ wisselt van hotel na gebroken Giro-nacht

Opmerkelijk: Groupama-FDJ wisselt van hotel na gebroken Giro-nacht

foto: Groupama-FDJ

dinsdag 24 mei 2022 om 11:30

De rustdag van de Giro d’Italia 2022 kon op geen beter moment komen voor Groupama-FDJ. De Franse equipe kwam na de zware bergrit naar Cogne en een lange verplaatsing aan in het hotel, maar daar bleek nogal het een en ander aan te mankeren. De renners deden allen geen oog dicht. Maandagochtend heeft de ploeg met organisator RCS naar een oplossing gezocht. En die werd gelukkig gevonden, vertelt Ramon Sinkeldam aan WielerFlits.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

“We hadden een klote nacht”, windt de 33-jarige Noord-Hollander er geen doekjes om. “Een abnormaal slecht hotel! Niemand van ons heeft geslapen, op alle slaapkamers was het 35 graden Celsius. Gelukkig hebben we dat al vaker meegemaakt, waardoor de ploeg er niet moeilijk over doet om alles op alles te zetten om iets anders te zoeken. Maandagmiddag zijn we met de rennersgroep verhuisd naar een ander hotel, met dank ook aan de Giro-organisatie RCS. Na de verplaatsing hebben we dan een middagdutje kunnen doen, mét airco. Uiteindelijk was het helemaal top, maar dat middagdutje was wel absoluut nodig.”

“Ik overdrijf niet: we hebben écht verschrikkelijk geslapen door de hitte. Iedereen”, gaat hij verder. “We hebben verschillende keren onder een koude douche gestaan, dat soort zaken. Dat is niet best voor je herstel, maar gelukkig hadden we een rustdag. Ik heb het ooit een keer eerder meegemaakt en de dag daarna ben ik uit koers geraakt. Dat was na de rit naar Rodez in de Tour de France van 2015, waar Greg Van Avermaet won. Ik reed toen heel de dag op kop, super heet die dag. We kwamen daarna in het hotel en ik was onervaren genoeg om prioriteit te geven aan een massage in een kamer van 35 graden; zweten als een otter.”

Sinkeldam werd de dag erna ziek en kon zijn koffer naar huis pakken. Toeval of niet, twee jaar later was er opnieuw aankomst in Rodez. Eén keer raden in welk hotel de toenmalig Team Sunweb-renner verbleef. “Ook destijds reed ik heel de dag op kop, voor Michael Matthews. Die won ook die dag, opnieuw in de hitte. Maar nu wisten we van dat hotel, waardoor we zelf matrassen mee hadden, een mobiele airco en onze eigen chef: volgende dag helemaal hersteld, top. Het is in een grote ronde zó belangrijk dat je goed recupereert. Maar goed, gelukkig hebben we gisterenmiddag nog een beetje slaap kunnen inhalen.”

Démare won met loods Sinkeldam al drie keer deze Giro – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

10 Reacties

mattje123 24 mei 2022 om 07:36

Die hotels krijgen ze toegewezen door de organisatie van de ronde. Daar kan je als ploeg dus niets aan doen.

Kopinkas 24 mei 2022 om 07:53

Ze sloegen zelfs even alarm toen Démare ondanks het douchen paars uitsloeg door de hitte – tot bleek dat zijn puntentrui gewoon niet kleurvast was…

Wheely 24 mei 2022 om 08:04

Cav de airco gesaboteerd zeker, het blijft een grote ronde he, daar moet je af en toe dit soort streken uithalen.

A.M.M. Jonkers 24 mei 2022 om 08:08

Joop Zoetemelk zei het al; “Een Grote Ronde wordt in bed gewonnen”…….

A.M.M. Jonkers 24 mei 2022 om 08:09

@leonbr11
Als je geen verstand van wielrennen en alles daarom heen hebt zou ik na 3 reacties stoppen met het verkopen van onzin!

LeoR 16 24 mei 2022 om 09:19

Wat kost een mobiele airco nu, een paar 100 euro? Is het dan niet vreemd dat een professionele wielerploeg er niet standaard enkele mee heeft of desnoods iemand van het personeel even naar de plaatselijke brico stuurt?

havana 24 mei 2022 om 09:34

Of gewoon in de bus slapen. Dat mag weliswaar niet, maar bij zulke gevallen moet je IMHO dispensatie verlenen. Die bussen hebben gewoon perfecte bedden én airco.

Henk van Bouw 24 mei 2022 om 10:26

Is toch ook niet meer van deze tijd om maar in random hotels te moeten slapen op hoop van zegen dat het goed geregeld is?

thorsen 24 mei 2022 om 10:32

Miljoenen uitgeven aan marginal gains, en dan gewoon niet slapen vanwege een kuthotel. Daar mag best iets op bedacht worden ja.

guyremgabdel 24 mei 2022 om 14:04

In noord Italië is in tegenstelling tot midden en zuid, airco in het hotel vaak geen standaard omdat extreme hitte zoals nu eerder zeldzaam is. Dat is ook in onze contreien het geval. Toch moeten we in de toekomst rekening houden met de opwarming en is airco geen overbodige luxe meer.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone