Opleidingsploeg Canyon-SRAM telt acht rensters na enorme interesse

vrijdag 21 januari 2022 om 21:02
Opleidingsploeg Canyon-SRAM telt acht rensters na enorme interesse

Naast het Women's WorldTeam heeft Canyon-SRAM nu ook een opleidingsploeg - foto: Cor Vos

De opleidingstak van vrouwenprofploeg Canyon-SRAM krijgt steeds meer vorm. Het continentale team bestaat uit acht vrouwen die uit vier verschillende werelddelen afkomstig zijn.

Nadat in de voorbije maand juli de lancering van de ploeg werd aangekondigd en de voorlopige plannen uit de doeken werden gedaan, ontving het team 239 aanmeldingen van rensters van 62 verschillende nationaliteiten. Uiteindelijk zijn acht rensters geselecteerd die deel gaan uitmaken van de selectie. Het is de bedoeling dat de ploeg gaat meedoen aan UCI-wedstrijden en diverse nationale koersen om te leren en te groeien. “We zijn erg enthousiast voor het komende seizoen”, aldus Ronny Lauke, ploegmanager van Canyon-SRAM.

Meervoudig Paraguayaans kampioene Agua Marina Espinola (25) moet voor de nodige ervaring zorgen bij Canyon-SRAM Generation. “Dit is een grote droom voor mij. Sinds ik met wielrennen ben begonnen, heb ik helaas ontdekt hoe moeilijk het is om uit minder bekende landen te komen en een plaats in het professionele wielrennen te vinden. Dat zo’n belangrijke ploeg als Canyon-SRAM in dit project gelooft en deze kans biedt, is geweldig en een teken dat dingen ten goede kunnen veranderen. Ik ben blij om deel uit te maken van die verandering en deze kans te krijgen.”

Verder bestaat de opleidingsformatie van Canyon-SRAM uit Fatima Deborah Conteh uit Sierra Leone, Rwandees nationaal wegkampioene van 2019 Valantine Nzayisenga, de Maleisische Siti Nur Alia Mansor, de Jamaicaanse Liori Sharpe, de Namibische Olivia Shililifa en tot slot de Duitse vrouwen Antonio Niedermeier, afgelopen seizoen nationaal kampioen tijdrijden bij de junioren, en Ricarda Bauernfeind. De opleidingstak wordt gesteund door dezelfde partners als het Women’s WorldTeam. Door de extra financiële inzet van Canyon en SRAM is de ploeg tot leven gekomen.

Canyon-SRAM wil met de opleidingsformatie jonge rensters klaarstomen voor de stap naar de Women’s WorldTour. Daarnaast blijft ook de Canyon-SRAM Zwift Academy bestaan.

Dit artikel delen:

4 Reacties

thomasjaarsma 21 januari 2022 om 22:47

Dat is nou nog een internationale team! 3 Afrikanen. Het wielrennen is heel erg based in Europe. Amerikaanse crits zijn heel populair. Maar dat was het ook voor noord-Amerika. Zuid Amerika is Colombia+Ecuador de enige wieler landen in Oceanië is het oké. Alleen. In Azië en Afrika is het wielrennen gewoon niet echt een ding. Denk dat het belangrijk is dat “het wielrennen” internationaler wordt. Dat kan door een WK te houden (Rwanda) of andere grote wedstrijden of een goed aziatisch of Afrikaanse team die wel rond kan komen. Of een goede renner waardoor het land geïnteresseerd wordt. Zoals je ook bij F1 ziet gebeuren MAX in red Bull en iedereen is opeens f1 fan omdat ze iemand hebben die goed is. En dat zou heel erg helpen om de sport te globaliseren. Want in Europa heeft het zijn max bereikt, het imago is slecht. Weinig jonge wielrenners. Der is veel te winnen in dat soort landen

Cochise 22 januari 2022 om 09:29

Een betoog houden voor meer mondialisering in het wielrennen zou meer steek houden als je zelf die Europese bril zou afzetten. Wielrennen bestaat blijkbaar enkel in landen waar worldtour-profs vandaan komen? Of waar genoeg geld is om op televisie gecoverde wedstrijden te organiseren?

thomasjaarsma 22 januari 2022 om 11:49

Verder dan nationale wedstrijden kom je niet. Der zijn daar gewoon de faciliteiten niet.

Bikeage 22 januari 2022 om 08:56

Supercool!

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair