Opleidingsploeg Beveren 2000 houdt het voor gezien

zaterdag 17 juli 2010 om 11:24

Eén van de belangrijkste Belgische opleidingsploegen houdt er na dit seizoen mee op. Beveren 2000 bestaat dan elf jaar, maar er is geen toekomst meer voor de ploeg.

Het grote Quick-Step was altijd één van de belangrijkste geldschieters van Beveren, dat opgericht werd door de huidige manager Willy Van Keirsbulck. De ploeg leverde enkele bekende Belgische namen af aan het profwielrennen: Dries Devenyns, Kevin Seeldraeyers, Gianni Meersman en Jan Bakelants om er maar enkelen te noemen.

Hier zit echter ook direct de crux. Doordat talenten als Bakelants en Meersman voor een andere ploeg dan Quick-Step kozen, vroeg manager Lefevere zich af of Beveren het sponsorgeld nog wel waard was. Toch bestaat momenteel de helft van het Topsport Vlaanderen-team uit oude Beveren-coureurs. “Maar aan alles komt een eind”, vertelt Van Keirsbulck in Het Laatste Nieuws. “Er is geen opvolging en voor mezelf werd de druk te groot. Ik ben bijna zeventig en heb het wel gezien.”

De voorzitter mocht toch nog blij zijn met een ander feit: zijn kleinzoon Guillaume Van Keirsbulck vertrekt van Beveren naar Quick-Step, waar hij stagiair zal worden. De 19-jarige Vlaming won vorig jaar Parijs-Roubaix voor junioren.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair