Opgaves Cavendish en onfortuinlijke Costa in Ronde van Romandië
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 26 april 2023 om 16:12

Opgaves Cavendish en onfortuinlijke Costa in Ronde van Romandië

In navolging van Simon Yates hebben ook Mark Cavendish en Rui Costa de Ronde van Romandië verlaten op de tweede dag. De Britse sprinter van Astana Qazaqstan en de Portugees van Intermarché-Circus-Wanty stapten ruim 60 kilometer voor de finish af.

Cavendish voelde zich niet lekker, laat zijn ploeg weten. Voor de ervaren kampioen van Groot-Brittannië was de Ronde van Romandië zijn laatste voorbereidingskoers op de Giro d’Italia, die over anderhalve week al van start gaat. Eerder stapte namens Astana Qazaqstan ook al Alexey Lutsenko uit koers vanwege een positieve coronatest.

Rui Costa was vooral onfortuinlijk. Dinsdag tijdens de proloog trapte hij op het startpodium zijn voorblad eraf. Costa blesseerde daarbij zijn knie, maar wist desondanks – met veel tijdverlies – de finish te halen. In de eerste rit-in-lijn moest de Portugese klimmer echter vroeg lossen toen het bergop ging.

Uitvallers

Etappe 1
Etappe 2
Etappe 3
Etappe 4
Etappe 5

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
Zo komt ie nooit aan het record voor de meeste overwinningen in de TdF.
26 april 2023 20:19
Het was een grote gok van Astana, voorlopig lijkt die niet goed uit te pakken. Ik zeg bewust voorlopig want als hij straks toch ritten in Giro en/of Tour gaat winnen was het "natuurlijk" een meesterzet van Vino.
26 april 2023 17:03
Cavendish schijnt toch niet naar de Giro te gaan?
Das ff een klein lijstje toppers wat afstapt met Cav, Lutsenko, Costa en Yates.
    26 april 2023 22:19
    Lutsenko zag er al erg bleek uit in L-B-L.
    Verbaasde me gisteren al dat hij hier van start ging …

Reacties zijn gesloten.