Openingsrit Tour de l’Avenir prooi voor Max Kanter

vrijdag 17 augustus 2018 om 16:38
Openingsrit Tour de l’Avenir prooi voor Max Kanter

foto: Marcel Koch

Max Kanter heeft de openingsrit van de Tour de l’Avenir op zijn naam geschreven. Het pas 20-jarige Duitse sprinttalent uit de beloftenploeg van Sunweb was na 132,5 kilometer de snelste in de massaspurt. De Pool Alan Banaszek eindigde op de tweede plaats, de Fransman Damien Touze was derde. Kanter is tevens de eerste drager van de gele leiderstrui.

Onze landgenoot Ide Schelling was één van de vier vluchters die al vroeg in de koers het hazenpad hadden gekozen. Hij zag de Fransen Joris Vincent en Thomas Denis en de Pool Szymon Tracz eveneens plaatsnemen in de kopgroep, die maximaal ruim vijf minuten voorsprong pakte.

Op de lokale rondjes rond aankomstplaats Elven slonk de marge op het peloton snel. Denis en Tracz probeerden het samen nog even, maar op twintig kilometer van de streep waren alle vluchters weer ingerekend. In de massasprint die daarop volgde, stond er geen maat op Max Kanter.

Dit artikel delen:

2 Reacties

KimJungPoels 17 augustus 2018 om 16:57

Toch wel de twee namen die je hier zou verwachten in de sprint nu Moschetti afwezig is. Volgend jaar beide in de WT te vinden verwacht ik. Kanter al zeker en Banaszek vermoedelijk wel bij CCC.

0
Arema Pro Cycling Team 17 augustus 2018 om 17:40

Benieuwd wat Kanter volgend jaar kan in de WT,heeft denk ik meer potentie dan Walscheid/ Bauhaus.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone