Ook Sluitingsprijs Putte-Kapellen van de kalender gehaald

vrijdag 17 september 2021 om 14:41
Ook Sluitingsprijs Putte-Kapellen van de kalender gehaald

Piotr Havik (midden) won twee jaar geleden de koers - foto: Cor Vos

Eerder vandaag kon u al lezen dat de Memorial Rik Van Steenbergen ook dit jaar niet doorgaat. Tot overmaat van ramp is ook de Nationale Sluitingsprijs van Putte-Kapellen van de nationale kalender gehaald. De wedstrijd stond geprogrammeerd voor dinsdag 12 oktober.

Het grote volksfeest dat deze wedstrijd elk jaar met zich meebrengt, kan volgens de huidige COVID-richtlijnen niet op een correcte wijze verlopen. “De laatste jaren gebeurde het geregeld dat er pakweg 30.000 mensen langs het parcours stonden. In normale omstandigheden sta je dan als organisatie in je handen te wrijven. Nu zou je noodgedwongen het publiek kunnen weren uit de start- en finishzone, maar dat is hier absoluut geen optie.”

De organisatie ziet dan ook geen andere oplossing. “De Sluitingsprijs Putte-Kapellen is traditioneel een van de feestelijkste wedstrijden op de kalender. Als je publiek verbiedt om te komen, verloochen je net de eigenheid van deze wedstrijd. En dat wil de organisatie zeker niet zien gebeuren. Hopelijk zijn we met z’n allen zo snel mogelijk verlost van de gezondheidsproblematiek en herneemt het leven weer zijn normale gang. Ook in de koers.”

De organisatie hoopt op dinsdag 11 oktober 2022 weer een feestelijke editie van de Sluitingsprijs Putte-Kapellen te organiseren. Piotr Havik blijft voorlopig de laatste winnaar van de eendaagse wedstrijd. De Nederlander bleef twee jaar geleden met een late uitval in de slotkilometer een jagend peloton voor. De Brit Luke Mudgway werd tweede, de Belg Lionel Taminiaux eindigde als derde.

Dit artikel delen:

11 Reacties

graceland 17 september 2021 om 15:28

Weer misschien een Nederlandse topper die forfait moet geven voor het Wk na
Dumoulin, Kelderman, van dePoel nu een flinke valpartij in de Ronde van Luxemburg
van Bouke Mollema tijdens de tijdrit.

Turtlehead 17 september 2021 om 15:37

Op tijd hersteld voor de Sluitingsprijs 2022?

Turtlehead 17 september 2021 om 15:37

Jammer voor Bennet, die gaat één wedstrijdstart minder gerouleerd de winter in nu…

Murcia 17 september 2021 om 15:45

Ze doen ook echt alles om de wraak van Pat te dwarsbomen. Nu moet hij Sam wel opstellen in de koersen waar ze winstkansen hebben zoals Roubaix en Lombardije om het dreigement nog enigszins waar te maken.

xistnc 17 september 2021 om 15:40

Weer twee Nederlandse koersen minder. Droevig. Waarom slagen ze er vlak over de grens bij onze zuiderburen wel in om alle wielerwedstrijden gewoon door te laten gaan?

Emergo 17 september 2021 om 15:44

@ Twee Nederlandse? ; welke dan.

zietemgaan 17 september 2021 om 16:18

Wacht ff: gebruik even je kaartenapp ..

legrandbornand 17 september 2021 om 18:09

@xistnc: Aardrijkskunde was niet bepaald je favoriete vak neem ik aan?

rahimns 17 september 2021 om 18:20

Het cynisme van @Xistnc ontgaat jullie blijkbaar allemaal…. zou toch denken dat we hem langer kennen dan vandaag ;)

Gangmaker 17 september 2021 om 16:41

Dat zijn 2 wedstrijden in de provincie Antwerpen. Blijkbaar kan het wel in West en Oost-Vlaanderen, maar in de prov. zou het niet door Covidlaatregels niet lukken. Ik denk dat het eerder maar een schaamlapje is voor andere redenen, zoals gebrek of te krap budget van de organisator.

Maillot à Pois 17 september 2021 om 18:00

De Antwerp Port Epic van dezelfde organisator kon wel, en dat was ook in de provincie Antwerpen.
Ik denk eerder omdat zeker de Sluitingsprijs traditioneel een soort volksfeest is met zeer grote toeloop, waarbij de koers eerder de randanimatie is.

Headlines

Materiaalzone

Populair