Ook Sagan past voor Dwars door Vlaanderen

Ook Sagan past voor Dwars door Vlaanderen

foto: LaPresse/Fabio Ferrari

dinsdag 21 maart 2017 om 10:02

Na Greg Van Avermaet, John Degenkolb, Jasper Stuyven, Alexander Kristoff en Tom Boonen, verschijnt ook wereldkampioen Peter Sagan niet ten tonele in Dwars door Vlaanderen. De 26-jarige Slowaak werd afgelopen zaterdag nog tweede in Milaan-San Remo.

Begrijpelijk
De organisatie van Dwars door Vlaanderen snapt dat de kleppers verstek geven voor hun wedstrijd. “Natuurlijk is dit jammer”, vertelt Guy Delesie, secretaris van Dwars door Vlaanderen, aan Het Nieuwsblad. “Maar ergens hadden we hier ook wel rekening mee gehouden. Plots zijn er vier WorldTour-wedstrijden in acht dagen. Milaan-San Remo, wij, E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem. Dat is te veel van het goede. Begrijpelijk dat je als renner op dat programma wil beknibbelen. “

Dit artikel delen:

18 Reacties

miguelon 21 maart 2017 om 10:26

Het kan de spanning alleen maar doen toenemen

Bertvd 21 maart 2017 om 10:27

Wel leuk. Wordt een loterij zo.

Leukefans 21 maart 2017 om 10:38

Och, die promotie naar Worldtour is ergens toch maar ceremonieel en qua deelnemersveld is het dit jaar nu ook niet minder dan in andere jaren, dus echt ontevreden zullen ze heus niet zijn. Daarbij is deze koers altijd al een koers waar de mindere Goden kunnen verrassen en dat is ook een van zijn charmes.

LyndaLid 21 maart 2017 om 10:44

Ergens zou het in dit deelnemersveld wel genant worden als Quickstep niet wint..

Ze hebben de, in principe, snelste sprinter aan de start staan, en by far(!) het sterkste team wat betreft aanvallers..

Jeff®ey 21 maart 2017 om 10:48

Wel jammer dat die organisatie nu kweet niet hoeveel betaald om in de Worldtour te zitten maar eigenlijk nog steeds het zelfde deelnemersveld bij elkaar krijgt dan andere jaren. Lijkt me toch zonde van de centen en erg zuur voor de organistaie …

Finishfoto 21 maart 2017 om 10:59

Dat Stuyven hier niet rijdt begrijp ik niet helemaal, zo’n grote jongen is dat nog niet en hier liggen toch kansen voor hem

Kingstown 21 maart 2017 om 11:01

@ LL:

We hebben gisteren in Catalonië nog gezien dat de op papier snelste sprinter niet altijd hoeft te winnen. Gelukkig maar, anders zou het allemaal wel heel voorspelbaar en saai worden.

TykkeThor 21 maart 2017 om 11:08

Daarom schuiven ze ook een week op natuurlijk.

Noud89 21 maart 2017 om 11:49

Gênant vind ik wel een groot woord voor een koers waar verder nog Demare, Theuns, Felline, Coquard, Petit, Benoot, Gallopin, Debusschere, Roelandts, Vanmarcke, Ewan, Matthews, Arndt, Naesen, Boom, Groenewegen, Colbrelli, Bennett en nog wat andere kanshebbers aan de start staan.

Ik zie een heel aantal scenario’s waarbij de winnaar niet uit het team van Quick-step komt. Er zijn meer dan genoeg renners die Styber en Gilbert in een groepje kunnen kloppen en Terpstra al helemaal. Gaviria had het hier vorig jaar ook erg lastig in de sprint, en ik denk eerlijk gezegd dat hij er niet eens bij zal zitten.

Spinergy 21 maart 2017 om 11:50

Lars Boom hier is je kans.

flashke 21 maart 2017 om 12:05

Jammer voor de organisatie dat ploegen dit nog niet echt als een WT wedstrijd zien. Sky stuurt gewoon zijn kat, pijnlijk.
Bovendien staat van de 5 best klassieke renners ( Sagan, GVA, Vanmarcke, Degenkolb, Kristoff, mijn eigen bescheiden mening) enkel (een halve) Vanmarcke aan de start. Ook de populairste renner in Vlaanderen, Boonen, past. Je voelt bijna plaatsvervangende ontgoocheling voor de organisatie.

LyndaLid 21 maart 2017 om 12:24

Gênant is natuurlijk ook gechargeerd, maar het is de ploeg die hier eigenlijk zou “moeten” winnen. Omdat ze in elk scenario, zolang ze niet traditioneel dom koersen, de sterksten zouden moeten zijn.

Natuurlijk betekent dat dan niet een gegarandeerde winst. Als Gaviria op waarde geklopt wordt door Demare is dat ok. Als ze zich echter lagen ringeloren waardoor er een scenario ontstaat waarin ze niet kunnen domineren, dan is dat wel een beetje gênant.

Noud89 21 maart 2017 om 12:45

@Lyndalid

Hoezo moeten ze in elk scenario winnen. Stel nu eens dat Gaviria niet goed over de Oude Kwaremont-Paterberg heen komt, dan verliezen ze die troef.

In een groepje met bijvoorbeeld Stybar, Gilbert, Terpstra, Felline, Petit, Naesen, Matthews, Vanmarcke, Benoot en Gallopin (Zeg ik volgens mij niks raars mee) zou Quick-Step de dominante factor zijn. Maar iedere renner afzonderlijk kan geklopt worden door de overige mannen in de groep.

Terpstra zal sowieso solo moeten aankomen, en met Stybar en zeker Gilbert zou ik het ook niet durven gokken in een sprint met Matthews, Felline, Petit, Naesen en Gallopin. En dan heb je met Demare etc. ook nog andere namen die je daar zo neer zou kunnen zetten en die nog sneller zijn.

LyndaLid 21 maart 2017 om 13:01

Ja, dat bedoel ik ook. Op waarde geklopt worden is natuurlijk altijd mogelijk.

Maar mij gaat het hierom: Als Gaviria inderdaad gelost wordt, moeten Terpstra, Stybar, Gilbert en Lampaert altijd zorgen dat er nooit een groepje naar de finish rijdt met inderdaad Matthews, Felline én Démare erbij. Dat zou een blunder van jewelste zijn, en de ploeg is zo sterk vergeleken met de rest dat ze altijd het initiatief moeten kunnen nemen en precies zorgen dat ze de sterkste in elk scenario zijn.

Daarbij aangetekend dat ik vooral Démare als groot gevaar zie. Maar als Gaviria moet lossen, moet Quickstep er zeker voor kunnen zorgen dat mannen als Matthews er ook niet meer bijzitten.

Matisz 21 maart 2017 om 13:59

Ik verwacht hier iets van Benoot, Gilbert, Boom, Gallopin, Lampaert en Terpstra.
In een sprint Debusschere, Gaviria, Démare, Matthews, Coquard en Colbrelli.

Maar ik hoop op een open en harde wedstrijd. Quick-Step zou hier inderdaad als team aan het langste einde moeten trekken maar niets is zeker … gelukkig maar.

Zookey1987 21 maart 2017 om 14:11

@Finishfoto: Als je zijn aankomende programma bekijkt zou je het wellicht wel begrijpen ;)

Koersmaniak 21 maart 2017 om 17:34

Dwars door Vlaanderen betaalt 150.000 euro voor die WT-licentie, maar krijgt eenzelfde deelnemersveld als andere jaren.
Ze gaan er prat op dat het deelnemersveld volgend jaar beter gaat zijn omdat de datum verschuift naar de woensdag voor de Ronde, maar of de toppers dan risico’s gaan nemen..

Covadonga 21 maart 2017 om 23:16

@redactie
Volgens mij hebben jullie zelf of pcs verzonnen dat Sagan zou starten. Op andere sites met startlijsten is Sagan nooit genoemd als starter of al veel eerder verwijderd.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair