Ook Laurine van Riessen verlengt nationale sprinttitel

zaterdag 29 december 2018 om 08:43
Ook Laurine van Riessen verlengt nationale sprinttitel

foto: BEAT Cycling Club

Laurine van Riessen heeft gisteravond haar nationale sprinttitel geprolongeerd; daarmee volgt ze het voorbeeld van haar BEAT-ploeggenoot Matthijs Büchli, die dat kunstje donderdag al klaarspeelde. Op de wielerpiste van Omnisport Apeldoorn won Van Riessen goud, nadat ze in de finale Kyra Lamberink versloeg. Het is haar vierde nationale sprinttitel op rij.

Van Riessen was als titelverdediger één van de grote favorieten in Apeldoorn. De sprintster staat bovendien derde in het klassement om de Wereldbeker – de positie die ze onlangs ook in Londen bekleedde. De titel was daarmee echter niet zomaar vergeven, want met onder anderen Shanne Braspennincx en Hetty van de Wouw stonden er nog enkele sterke rensters aan het vertrek.

In de kwalificaties klokte Van Riessen 10,89 – en daarmee de snelste tijd. Ook de kwart- en halve finales verliepen soepel, waarna zij in de finale kwam te staan tegen Kyra Lamberink. De sprintster uit Bergentheim was Van Riessen donderdag nog te snel af in de 500 meter tijdrit, maar in het sprinttoernooi moest ze haar meerdere erkennen en ging de titel naar Van Riessen.

“Dit hele toernooi liep voor mij geweldig”, reageerde ze na afloop. “Ik reed een goede tijd in de kwalificatie. De heats daarna gingen super. Ik ben blij dat ik nog een jaar in het rood-wit-blauw mag rijden.” Van Riessen start vandaag ook in het Keirin-toernooi, waarin ze eveneens de titelverdediger is. Ze won op dit onderdeel al twee wereldbekerwedstrijden, in Parijs en Berlijn.

Sprint – vrouwen
flag-nr1 Laurine van Riessen
flag-nr2 Kyra Lamberink
flag-nr3 Steffie van der Peet

Ook titelprolongatie voor Amy Pieters
Ook Amy Pieters verlengde haar nationale titel; de 27-jarige renster uit Haarlem pakte goud op de individuele achtervolging, nadat ze in de finale Loes Adegeest inhaalde. Ook vorig jaar moest Adegeest genoegen nemen met de tweede plek. Voor Pieters is dit haar tweede medaille van deze week; donderdag reed ze al naar het zilver op de puntenkoers.

Individuele achtervolging – vrouwen
flag-nr1 Amy Pieters
flag-nr2 Loes Adegeest
flag-nr3 Marjolein van ’t Geloof

Wim Stroetinga pakt nationale scratch-titel
Wim Stroetinga veroverde tot slot de nationale titel op de scratch. In het Omnisport Apeldoorn haalde hij het in de sprint, voor Jan Willem van Schip en titelverdediger Roy Eefting. Daarmee stonden dezelfde namen – in omgekeerde volgorde – op het podium.

Scratch – mannen
flag-nr1 Wim Stroetinga
flag-nr2 Jan Willem van Schip
flag-nr3 Roy Eefting

Dit artikel delen:

2 Reacties

Mwielerfan 29 december 2018 om 09:22

Snelste man van nl maakt het weer waar

0
Brabander 29 december 2018 om 11:07

‘De Stroet’ is hier wel populair hè :)
Verder een zeer geslaagde carrièreswitch van Laurine van Riessen toch.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone