Ook Gilbert, Gaviria en Stybar van start in Hammer Series

dinsdag 9 mei 2017 om 10:44
Ook Gilbert, Gaviria en Stybar van start in Hammer Series

© Etixx - Quick-Step / Tim de Waele

Het deelnemersveld van de Hammer Series krijgt steeds meer vorm. De organisatie heeft vandaag de speerpunten van Quick-Step Floors onthuld.

De Belgische WorldTour-ploeg komt naar Limburg met onder andere Philippe Gilbert, Fernando Gaviria en Zdenek Stybar. Het Spaanse Movistar zet tijdrijder Alex Dowsett als grote gangmaker in tijdens de ploegenachtervolging op de laatste dag van de Hammer Sportzone Limburg.

Carlos Barbero heeft de dag ervoor al zijn snelle benen laten spreken bij de teamsprint rond de Sportzone in Sittard. En een van de meeste prominente nieuwkomers in het peloton, Marc Soler, voert op 2 juni op de flanken van de Vaalserberg het Movistar klimteam aan.

De Hammer Series is een nieuwe wedstrijdconcept. In ploegen van vijf coureurs rijden de teams op vrijdag 2 juni een klimkoers. Op zaterdag 3 juni volgt een sprinterscriterium, waarna er op zondag 4 juni een afsluitende ploegenachtervolging op het programma staat. Meer informatie over de opzet vind je in dit artikel.

Wil jij als VIP aanwezig zijn bij de slotdag van de Hammer Series in Limburg? Speel dan mee met de prijsvraag van WielerFlits.

Dit artikel delen:

2 Reacties

De Brigadier 9 mei 2017 om 11:41

Leuk.

serzzio 9 mei 2017 om 12:16

Ben toch heel benieuwd naar het concept. Zeker ook omdat world-tour teams niet de slechts mogelijke selectie sturen maar er ook gewoon voor gaan!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair