Ook Colombiaanse kopman Gaviria haakt af voor WK beloften

zaterdag 19 september 2015 om 15:12
Ook Colombiaanse kopman Gaviria haakt af voor WK beloften

Net als Nederland moet ook Colombia het bij de beloftenwedstrijd op het WK in Richmond stellen zonder de gedroomde kopman. Fernando Gaviria is namelijk niet op tijd hersteld van de knieblessure die hem al parten speelde tijdens de Tour of Britain. Dat liet de Colombiaanse bondscoach weten aan VeloPro.

Gaviria zorgde vorige week voor een stunt door in Groot-Brittannië André Greipel te kloppen in een massasprint. De dag daarna ging hij echter niet meer van start wegens knieproblemen. De stagiair van Etixx-Quick-Step, die vanaf 1 januari definitief onder contract staat bij de Belgische ploeg, kreeg van de doktoren te horen dat zware inspanningen voorlopig uit den boze zijn.

Gisteren viel met Dylan Groenwegen al een belangrijke medaillekandidaat weg. De rappe Nederlander brak zijn knieschijf bij een tumultueuze sprint in het Kampioenschap van Vlaanderen.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Purito 19 september 2015 om 15:16

Doodzonde. Was de absolute topfavoriet geweest op dit parcours.

Laten we hopen dat het niet iets ‘chronisch’ is. In het begin van het jaar had hij ook al last van knieperikelen.

Rosanero 19 september 2015 om 16:26

Was niets aan te doen geweest in Richmond. Vond het ook geen stunt, die overwinning in de Tour of Britain. Vond het gewoon een bevestiging.

sirmatthew 19 september 2015 om 17:29

Bij de profs veel laten zien, maar in de Tour de l’ Avenir kon hij weinig potten breken zonder echte sprintersploeg, wat voor een U23 WK een betere afspiegeling is van de verhoudingen. Zeker een favoriet, maar niet de absolute topfavoriet; daar heb je als sprinter een sterke controlerende ploeg voor niet. Alsnog jammer.

Headlines

Materiaalzone

Populair