Ook B-staal toont sporen van EPO bij Française Sicot

maandag 30 september 2019 om 20:00
Ook B-staal toont sporen van EPO bij Française Sicot

foto: Cor Vos

De Franse wielrenster Marion Sicot heeft laten weten dat ook de B-staal van haar dopingtest op EPO positief is. Dat schrijft ze in een statement. Sicot houdt vol dat ze onschuldig is.

De renster van Doltcini-Van Eyck Sport leverde na het Frans kampioenschap een positieve plas in. Ze zei onschuldig te zijn en te willen wachten op de B-staal, maar die laat dus ook sporen van EPO zien. Sicot zegt de strijd aan te gaan tegen de schorsing die haar mogelijk boven het hoofd hangt.

Sicot werd getraind door Franck Alaphilippe, de neef en trainer van wereldtopper Julian Alaphilippe. De samenwerking stopte echter net na het Frans kampioenschap.

Dit artikel delen:

14 Reacties

josi 30 september 2019 om 20:28

Benieuwd wat haar verklaring dan is. EPO komt moeilijk per ongelijk in je lichaam terecht.

Onie 30 september 2019 om 21:19

Het vrouwelijke maandelijkse feestje.

the student 30 september 2019 om 20:49

Plaats wielerflits nu zelf dopinginsinuaties… nou ja zeg…

koos verrek 30 september 2019 om 21:26

Deruit!

Bazzz 30 september 2019 om 21:37

Frankie Ala zag de bui al hangen en peerde hem snel na het WK

Polleke 30 september 2019 om 22:28

Epo komt maar op 1 manier een menselijk lichaam binnen…en het lijkt me onmogelijk dat je dat niet merkt… adieu madame…

dikkechaap 1 oktober 2019 om 10:57

Nog maar eens het geheugen opfrissen. EPO is een hormoon dat van nature voorkomt in het lichaam.

Het opsporen van EPO als dopingproduct kan 1. Via het bloedpaspoort, vooral de verhouding jonge/oude rode bloedlichaampjes en de welbekende hematocrietwaarde. 2. Niet-natuurlijk EPO wijkt op moleculair niveau iets af, dit kan met geavanceerde testen worden opgespoord (bijv. elektroforese om de twee varianten te splitsen).

fietsvriend 1 oktober 2019 om 09:20

Beetje saillant toch wel, de coach van deze dame.

Wat me bij iets anders brengt, wat mij zondag opviel op Eurosport. Kroon die over Bettiol vertelde dat ie barst van het talent maar zo lui is en dat zijn trainer hem een paar keer per dag belde om te checken of ie wel zijn intervallen aan het doen is. En die trainer is…Piepoli. Verbaasde me dat daar zo zonder blikken of blozen over geouwehoerd werd. Dat is toch een beetje als Hassan die gaat trainen bij Salazar.
Of zie ik iets over het hoofd.

dikkechaap 1 oktober 2019 om 11:00

Je ziet niks over het hoofd, behalve dat dit schering en inslag is in het wielrennen. Bijvoorbeeld de gehele begeleiding van Quickstep, vooral de doktoren, zijn op een of andere manier in verband gebracht met doping.

Piepoli coacht verder blijkbaar ook nog o. a. amador en formolo.

Panache 1 oktober 2019 om 11:01

Je ziet niets over het hoofd. Mauro Gianetti coacht ook een jong talentje. Er zal vast iets zwaarder wegen dan imago, want voor je imago zijn deze begeleiders niet goed.

moa 1 oktober 2019 om 11:29

Coach Pogacar is er ook zo een, het lijstje is eindeloos.

EddyB1958 1 oktober 2019 om 11:23

Jaja, de Nederlanders zijn hun eigen zondaars weer vergeten.

dikkechaap 1 oktober 2019 om 13:15

Integendeel, Nederlanders vergeten (en vergeven) hun eigen zondaars zelden. Gelukkig valt het momenteel mee hoeveel dopingzondaars er in de Nederlandse WT ploeg(-en als je Sunweb meerekent) rondlopen, dat is ook weleens anders geweest.

de geselaar 17 oktober 2019 om 12:14

Even los van de haalbaarheid zouden niet alleen de slikkers/spuiters geschorst moeten worden maar ook de begeleiders/helpers/leveranciers van hen gestraft, geschorst moeten worden. Van genoeg begeleiders is bekend dat ze betrokken waren bij dopingpraktijken. En natuurlijk zijn er ook nog steeds genoeg mensen in het wielerwereldje die misschien niet zelf iets gedaan hebben maar wel kennis hebben van ongeoorloofde praktijken. En wat mij fascineert is de vraag of er ooit wel eens diepgravend onderzoek is gedaan (en gepubliceerd?) naar de financiële kant van de dopingpraktijk. Hier moeten mensen heel veel geld mee “verdiend” hebben.

Headlines

Materiaalzone

Populair