Onzichtbaar Rabobank had veel pech in de Hel
zondag 11 april 2010 om 19:05

Onzichtbaar Rabobank had veel pech in de Hel

Van de compleet Nederlandse Rabo-ploeg was in Parijs-Roubaix weinig te zien. Tom Leezer en Rick Flens zaten dan wel in een vroege aanval, toen er om de knikkers werd gespeeld schitterden de oranjehemden in afwezigheid. Ploegleider Nico Verhoeven vertelde Rabosport hoe dat kwam.

“De eerste tweehonderd kilometer ging het inderdaad zoals we het wilden. Met Rick en Tom konden we vooraan de boel controleren. Voor het Bos van Wallers kreeg Sébastian Langeveld echter een lekke band en viel hij vooraan weg. Hij is uiteindelijk wel nog in de eerste grote groep kunnen terugkomen, maar de finale was toen al lang begonnen en de kanshebbers waren toen al weg. Echt vooraan komen zat er voor hem niet meer in.”

Maarten Tjallingii was uiteindelijk op een 31e plaats de beste man. Maar ook bij hem had er meer in gezeten, vindt Verhoeven. “Op het moment dat de schifting gemaakt werd en hij bij de eersten meereed, brak Maartens derailleur. En een fietswissel zat er niet meteen in, omdat wij op dat moment niet vlak achter hem konden rijden. Dan zijn je kansen direct verkeken. Lars Boom was vandaag net als in Vlaanderen de eerste tweehonderd kilometer goed. Hij liet zien wel over de juiste mogelijkheden te beschikken, maar de inhoud voor deze langere wedstrijden nog te missen.”

“Dit is zoals Parijs-Roubaix is. Het is een wedstrijd van tegenslagen. Soms kun je die rechtzetten en soms niet”, concludeert Verhoeven, die daarna verloren gaat in als-dan redenaties. “Had Maarten die afgebroken derailleur niet gehad en was hij bij de groep Boonen gebleven, dan had er een toptienplek ingezeten en hadden we wel in beeld gereden. Dan had hij een goede klassering gepakt en was het wel een goede koers voor de ploeg geweest. Nu val je door een lullig moment weg en rij je in de finale niet meer in beeld. Maar ja, zo gaat dat.”

RIDE Magazine