Nieuwe ereplaats voor onvermoeibare Derek Gee: “Maar dit was de laatste kans”

donderdag 25 mei 2023 om 19:08
Nieuwe ereplaats voor onvermoeibare Derek Gee: “Maar dit was de laatste kans”

foto: Cor Vos

Derek Gee zat donderdag andermaal mee in de vroege vlucht in de Giro d’Italia. De Canadees werd in Val di Zoldo uiteindelijk vierde. Voor Gee was het zijn vijfde notering in de top-5 deze Ronde van Italië. “Mijn benen deden echt pijn de laatste dagen.”

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik ben zo blij om mee te zitten. Mijn benen deden echt pijn de laatste dagen”, vertelde Gee na afloop aan Eurosport. “We vlogen er echter in vandaag en hebben ons weer laten zien.” Gee doelde op de vroege vlucht van vandaag, waar hij en zijn ploeggenoot Marco Frigo in zaten.

Gee kon op de slotklim echter niet mee met medevluchters Filippo Zana en Thibaut Pinot. Hij koos voor zijn eigen tempo en moest uiteindelijk ook nog Warren Barguil voor zich dulden. “We hebben alles gedaan wat mogelijk was. Dit is koers. Het was vandaag echter de laatste kans, denk ik. Morgen zal ik moeten overleven en zorgen dat ik in Rome kom. Ik ben zo blij!”

Lees ook:
Giro 2023: Zana klopt Pinot vanuit vroege vlucht, Roglic en Thomas delen tik uit aan Almeida
 

Dit artikel delen:

3 Reacties

RLM 25 mei 2023 om 20:05

Jammer. 5 keer top 5 in een etappe als aanvaller is heel veel, en het dan niet kunnen afmaken. IPT verdiende als team wel echt een rit, misschien dat morgen toch nog lukt?

0
the student 25 mei 2023 om 21:12

Staat wel prima 2e in het puntenklassement. Mocht Milan morgen niet overleven ( wat ik niet verwacht ) dan is het toch een gekke giro.

Vergat aldus Eurosport vandaag de leiding te nemen in t tussensprintklassement.

Ik weet niet of de giro een overall strijdlustprijs heeft, maar Derek verdient m wel.

0
ChefSpijker 25 mei 2023 om 22:32

Laatste kans? Even tips inwinnen bij Iljo.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Net binnen

Populair

Materiaalzone